Er skade på katalysator Permanente Bruke mye svovel?

Katalysatorer er, om ikke annet, et vidunder av ingeniørkunst enkelhet. Bruker ingen bevegelige deler overhodet, kan katalysatoren eliminere 90 prosent eller mer av en motorens skadelige utslipp. Men de er pirkete dyr, følsom for selv den minste variasjon i drivstoff eller luft kjemi. Converter Basics

En moderne katalysator inneholder to honeycomb-lignende keramiske blokker. Innsiden av honeycomb passasjene - kalt microducts - er belagt med en blanding av edle metaller: platina og rhodium i den første blokk, og platina og palladium i den andre blokken. Denne "washcoat" av metall er det som gjør at katalysatoren for å konvertere nitrogen oksid til nitrogen og oksygen gass, og ubrent drivstoff og karbonmonoksid til karbondioksid og vann.
Converter Poisoning

I det siste, produsenter rutinemessig lagt føre til bensin som en måte å øke til drivstoffets oktantall og som et middel for å beskytte ventilseter og andre temperaturfølsomme komponenter. Men ledelsen evne til å liquify og absorbere i metall var også dens fall, siden det gjorde det samme til omformer er "washcoat," rendering det ubrukelig. En rekke andre materialer, som silikon, vil mangan og svovel også holde seg til "washcoat." - Et fenomen kjent som omformer forgiftning
Høy Svovel Cats

Dieselmotorer har tradisjonelt støttet seg på et høyt svovelinnhold i drivstoff for å smøre interne komponenter, som er en stor del av grunnen til at diesel var de siste motorer for å motta katalysator. A "washcoat" av en omformer er utformet spesielt for høyt svovelinnhold brenslet inneholder en rekke andre metaller - slik som vanadium, nikkel og mangan - ". Washcoat" som bidrar til å blokkere svovel absorpsjon i den imidlertid disse samme elementer også redusere converter effektivitet.
svovelinnhold Effects

Fremfor alt, et drivstoff med lavt svovelinnhold tillater produsenter å installere omformere med en mer effektiv "washcoat" for å behandle motorens primære utslipp. Den reduserte svovel også reduserer motorens produksjon av svoveldioksid, som råtten-egg-luktende gass som forårsaker sur nedbør. Ved hjelp av en high-svovel drivstoff, eller selv kjører på et sted som opplever mye sur nedbør, kan lett forgifte et konverteringsprogram som ikke inneholder de ekstra materialer som kreves for å håndtere det. Det betyr ganske mye hver katalysator på veien, bortsett fra de som er laget for eldre dieselmotorer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68592.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer