Slik bruker du en Sunpro Sensor Tester Plus

Dagens bilmotorer er så mye elektronikk som mekanisk. Kontroller som regulerer systemer, for eksempel drivstofftilførsel, blanding, temperatur og ytelse, er avhengig av tilbakemeldinger fra en rekke elektroniske motorer og sensorer. Hvis en enkelt sensor er defekt, symptomer kan kaskade tvers av en rekke systemer, noe som gjør feilsøking vanskelig. Den Sunpro Sensor Tester Plus gjør på kjøretøyet testing av primære motor sensorer for å diagnostisere feil ved kilden. Mens de fleste motorer bruker samme konfigurasjon av sensorer, plug and Stifttildelingene i kontaktene og riktig tilkobling av Sunpro test fører variere, i henhold til merke og modell. Imidlertid er den grunnleggende testprosedyre for hver sensor enkel og universell. Du trenger
Hånd vakuumpumpe
Socket forlengelse og hammer
Vis flere instruksjoner
kjølevæske-temperatur
en

Still funksjonsbryteren på Sunpro Sensor Tester Plus til "Sensor /modul." Koble ledningene til Sunpro Sensor Tester Plus til kjølevæske sensor, i henhold til produsentens instruksjoner for din spesifikke merke og modell av kjøretøyet.
2

Slå på strømbryteren i øvre venstre for Sunpro Sensor Tester Plus.
3

merke til utseendet av de to test lys på innretningen.
4 < p> Start bilens motor og tomgang den på 2000 rpm i to minutter.
5

Observer to test lysene som motoren varmes opp. Hvis lysstyrken for den ene eller begge test lys gradvis øker under oppvarming, er sensoren god. Hvis testen lysene skal være av eller stadig lyse med ingen endring under oppvarmingen, kan sensoren være defekt.
6

Slå av strømbryteren på Sunpro Sensor og koble testen fører.

Throttle Position Sensor
7

Still funksjonsbryteren på Sunpro Sensor Tester Plus til "Sensor /modul." Koble ledningene til gass stilling sensor, i henhold til produsentens instruksjoner for din spesifikke merke og modell av kjøretøyet.
8

Slå på strømbryteren til enheten.
9

Kontroller at den øvre test lys på enheten er av og nedre test lyser.
10

Kontroller at tenningen er i "Off" posisjon. Flytt gasspaken kobling på bilen gjennom hele serien, fra lukket til vidåpne.
11

Observer to test lysene som gassen sammenhengen er flyttet. Hvis de øvre og nedre test lys økt lyshet til den er helt på, er sensoren god. Alle andre resultater, for eksempel flimring test lys eller ingen endring i lysstyrke, tyder på en defekt gass stilling sensor.
12

Gjenta testen for å bekrefte resultatene.
13

Slå av strømbryteren på Sunpro Sensor og koble testen fører.
EGR Valve Position Sensor
14

Still funksjonsbryteren på Sunpro Sensor Tester Plus til " ;. Sensor /Module "Koble ledningene til enheten til EGR ventil kontakten, i henhold til produsentens instruksjoner for din spesifikke merke og modell av kjøretøyet
15

Slå på strømbryteren for. Sunpro Sensor Tester Plus.
16

Kontroller at den øvre test er slukket og den nedre test lyset er av eller veldig svak. Hvis begge lysene er sterkt opplyst, er EGR ventil posisjon sensor defekt.
17

Koble en hånd vakuum pumpe til vakuum inntaket på EGR ventil og pumpe den gradvis å skape et vakuum.

18

Følg test lys på innretningen. Hvis både det øvre og nedre test lys gradvis økt lyshet inntil fullstendig tent, er sensoren god. Alle andre resultater, for eksempel flimring test lys eller ingen endring i lysstyrke, tyder på en defekt EGR ventil posisjon sensor.
19

Ta hånd vakuum pumpen fra EGR ventilen. Slå av strømbryteren på Sunpro Sensor og koble testen fører.
Oxygen Sensor
20

Still funksjonsbryteren på Sunpro Sensor Tester Plus til "Oxygen . "Koble ledningene til enheten til oksygen sensor, i henhold til produsentens instruksjoner for din spesifikke merke og modell av kjøretøyet.
21

Slå på strømbryteren til Sunpro Sensor Tester Plus.
22

Start bilens motor og tomgang den på 2000 rpm i to minutter.
23

Opprettholde 2000 rpm og observere test lysene på Sunpro Tester. Hvis begge lysene lyser konstant eller blinker av og på jevnt og trutt, er oksygen sensor bra, og ingen ytterligere testing er nødvendig.
24

Slipp gassen og la motoren gå tilbake til tomgang hvis testen lysene unnlatt å belyse. Hvis begge test blinker og deretter gå ut igjen, er sensoren bra, og ingen ytterligere testing er nødvendig. Hvis testen lampene ikke lyser eller blinker, er oksygen sensor defekt.
25

Slå av strømbryteren på Sunpro Sensor og koble testledninger.
motor Knock Sensor
26

Still funksjonsbryteren på Sunpro Sensor Tester Plus til "Motvilje." Koble ledningene til enheten til motoren knock sensor, i henhold til produsentens instruksjoner for din spesifikke merke og modell av kjøretøyet.
27

Slå på strømbryteren til Sunpro Sensor Tester Plus.
28

Kontroller at både test lysene på enheten er slått av. Hvis begge lysene er sterkt opplyst, er motoren knock defekt.
29

bankes på motorblokken nær føleren med et langt verktøy, slik som en stikkontakt forlengelse og en liten hammer.
30

Følg test lysene på Sunpro Tester som du trykker nær sensoren. Hvis lampene blinke med hvert trykk, er sensoren god. Hvis lampene ikke blinker, er defekt.
31

Slå av strømbryteren på Sunpro Sensor og koble testen fører.
Magnetic Motvilje Sensor

32

Still funksjonsbryteren på Sunpro Sensor Tester Plus til "Motvilje." Koble ledningene til enheten til den magnetiske motvilje sensor, i henhold til produsentens instruksjoner for din spesifikke merke og modell kjøretøy.
33

Slå på strømbryteren for Sunpro Sensor Tester Plus.
34

Kontroller at både test lysene på Sunpro Tester er av. Hvis lampene lyser, er den magnetiske motvilje sensor defekt.
35

Kontroller at du er klar over alle bevegelige motordeler. Sveiv motoren og observere test lys på innretningen. Hvis begge test blinker av og på eller forbli opplyst kontinuerlig mens motoren sveives, er sensoren bra. Hvis testen lampene ikke lyser, er defekt.
36

Slå av strømbryteren på Sunpro Sensor og koble testen fører.
Halleffektsensor
37

Still funksjonsbryteren på Sunpro Sensor Tester Plus til "Sensor /modul." Koble ledningene til enheten til Halleffektsensor, i henhold til produsentens instruksjoner for din spesifikke gjøre og modell av kjøretøyet.
38

Slå på strømbryteren for Sunpro Sensor Tester Plus.
39

Vri tenningen til "Start"-stilling så raskt slipper det å "dytte" motoren. Gjenta dette flere ganger.
40

Følg test lysene på Sunpro Tester. Hvis begge test lysene slås av og på, er sensoren bra. Hvis lampene aldri lyse etter at motoren er dyttet flere ganger, er Halleffektsensor defekt.
41

Slå av strømbryteren på Sunpro Sensor og koble testen fører.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68505.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer