Hvor å Test en Throttle Position Sensor Med et voltmeter

The throttle posisjon sensor (TPS) brukes av elektronisk kontrollmodul (ECM) for å fastslå motorens turtall. Når du trykker på TPS, leser ECM TPS signal og andre sensorer for å finne ut hvor mye drivstoff til å sprøyte inn i sylinderen. De mest vanlige brukte TPS er potensiometeret, som sender ut en variabel spenning avhengig av den posisjon til gassen. Hvis ECM oppdager et problem med gassen signal, vil ECM logge en P0121 gass diagnostisk kode. Du trenger
Digital voltmeter
Engine elektrisk skjematisk, Elektrisk tape
Wire verktøy for fjerning
Vis flere instruksjoner
en

Inspiser motoren sele og bekrefter at alle tilkoblinger er tiltrukket og sikre. Inspisere motoren sele for skader, slitasje eller korrosjon. For å midlertidig reparere en ødelagt eller skadet ledning, pakk den eksponerte tråd med elektrisk tape. Fjern korrosjon med natron, vann og en stålbørste.
2

Finn din gass stilling sensor. Dette kan være inne i motorrommet, på innsugningsrøret eller på gasspedalen. Inspiser strupe ledningene fra sensoren til elektronisk kontroll modul. Pass på at ledningene er fri for slitasje, skade og korrosjon. Inspiser trepunkt tilkoblinger og montering maskinvare. Koblingen skal bevege seg fritt og gassen sensor skal monteres sikkert til brakett eller gasspedalen.
3

Koble effekt sensor kontakten. Gjennomgå skjematisk for motoren og finn throttle + V og jording. Vri tenningen til "On". Sett voltmeter for å måle spenning. Plasser positiv sonde på + V eller 5-terminalen, og plasser den negative sonde på bakken. Spenningen skal være ca 5 volt. Hvis spenningen ikke er riktig, kan det være et problem med ECM sensor forsyning.
4

Vri tenningen til "Off". Slå opp skjematisk og finn throttle + V og jording på ECM. Noen ganger jordforbindelsen er referert til som "Sensor felles." Sett voltmeter for å måle motstand. Plasser positiv sonde på + V ledningen på sensoren kontakten og plasser den negative sonden på + V-tilkobling på ECM. Vrikker sele under målingen for å avsløre en periodisk åpen tilstand. Motstanden skal være mindre enn 5 ohm. Plasser positiv sonde på jordledningen på sensoren kontakten og plasser den negative sonde på bakken eller sensor felles ledning på ECM. Vrikker sele under målingen for å avsløre en periodisk åpen tilstand. Motstanden skal være mindre enn 5 ohm. Hvis motstanden er større enn 5 volt, er det en åpen krets i ledningen. Sett på wire og test på nytt.
5

Se skjematisk og finn throttle signal på ECM. Plasser positiv sonde på signal ledningen på sensoren kontakten og plasser den negative sonde på sensoren signal ledningen på ECM. Vrikker sele under målingen for å avsløre en periodisk åpen tilstand. Motstanden skal være mindre enn 5 ohm. Hvis motstanden er større enn 5 volt, er det en åpen krets i ledningen. Sett på wire og test på nytt.
6

Koble til gass stilling sensor til motoren sele. Fjern signal ledningen fra ECM-kontakt med en wire flytting verktøyet. Still et digitalt voltmeter for å måle spenning. Plasser positiv sonde på signal ledningen og plasser den negative sonde på bakken. Varier posisjon til gassen sensor. Spenningen skal variere fra 0,5 volt til 4,5 volt. Hvis spenningen ikke er riktig, det er et problem med gassen sensor. Bytt sensoren og test på nytt. Hvis spenningen er riktig, kan det være et problem med ECM. Ta bilen til en kvalifisert mekaniker for testing og reparasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66644.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer