Slik feilsøker en Dodge lastebil eksos

Eksosanlegget er en enkel, men viktig del av din Dodge lastebil. Systemets røropplegg er innstilt til å lede eksosen ut av motoren sylindere som det demper motorstøy. Innlemmet i eksosanlegget er katalysatorer, som brenner av overflødig gasser og reduserer utslippene. De mest vanlige eksos funksjonsfeil er lekkasjer på grunn av løse forbindelser. Eksosanlegg i høy kjørelengde Dodge lastebiler også kan bli skadet av rust. Du trenger
ECU feilkode leseren
Stikknøkkel
Socket satt
Vis flere instruksjoner
en

diagnostisere Dodge lastebil eksos problem med en motor kontrollenhet, eller ECU, feilkode leseren om dash er å vise en "Check Engine" light. Kodeleserne pluggen i ECU tilgang port, som enten er i førersiden foten godt eller hanskerommet området, avhengig av modell år Dodge din. Den kodeleser vil gi en avlesning av feilkoden beskrivelse, så vel som den delen av eksossystemet påvirket. Hvis du ikke har en ECU feilkode leser, mange forhandlere og auto service sentre tilbyr gratis ECU feilkode diagnose.
2

Lytt etter tegn på unormal eksos støy når motoren er akselererende. Eksos rangler er ofte forårsaket av løse varmeskjold eller feil installert eksos kleshengere. Eksos hyler eller summende lyder vanligvis er forårsaket av lekkasjer på grunn av løse tilkoblinger eller rust skader.
3

Kontroller eksosanlegget visuelt for eventuelle tegn til rust eller andre skader. De bakre deler av eksosanlegg er spesielt utsatt for rust, da kondens tendens til å samles der når bilen er parkert. Inspiser eksos manifolder festet i motorrommet etter tegn på varme cracking, spesielt langs de mangfoldige sveiser. Noen rustne deler av eksosanlegget må skiftes ut umiddelbart for å beholde Dodge ytelse og pålitelighet.
4

Sjekk at alle eksos flens bolter er stramme. Det er to av disse på hvert eksos flens, som ligger ved hvert av de forskjellige eksos rørforbindelser. Stram løse bolter med en pipenøkkel. Sørg også for at alle eksos kleshengere ikke er skadet og godt festet til undersiden av kjøretøyet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67818.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer