Hvordan måle luftinntakstemperatur

Intake lufttemperaturen er et viktig mål, spesielt i ytelse programmer. Oppvarming luft fører det til å ekspandere i volum, som beveger molekylene som det inneholder lenger fra hverandre. Dette betyr at mens luften kan inneholde den samme 20 prosent av oksygen som den gjorde ved lavere temperaturer minutt motoren mindre av disse molekyler per kubikkfot luft som det inhalerer. Mindre oksygen i luften betyr mindre drivstoff brenner i motoren, og dermed mindre strøm. Måling inntakslufttemperatur er sannsynligvis mye billigere og enklere enn du kanskje tror hvis du tar DIY tilnærming. Du trenger
Digital steketermometer
Isolert ledning
Barberblad
Høy styrke limet
Drill og bits
Silicone RTV Sealant
Vis flere instruksjoner

en

Skjær en 8-tommers delen av wire. Wiren diameter bør være av omtrent halvparten av diameteren av en sonde, se Tips-delen under for dimensjonering recommendations.Cut en sliss gjennom trådens isolasjon løpende i lengderetningen fra den ene enden til den andre. Ta deg god tid, og holde dette kuttet så rett som mulig. Trekk isoleringen av av kobbertråd kjerne.
2

Orient din steketermometer, slik at sonden poeng borte og skiven er mot deg, akkurat som om du kanskje normalt lese den. Kjør en tynn streng av høy-temperatur, høy styrke limet ned lengden av den ene siden av metall sonde. Bruk fingeren til å åpne isolasjon langs slit og bruke isolasjon i metall sonde. Skyv isolasjon fast på sonden.
3

La limet tilstrekkelig tid til å tørke og teste test isolasjonen. Du ønsker ikke limet til å mislykkes, så sørg for at den er kurert før du fortsetter. Trim overflødig isolasjon fra sonden spissen. Isolasjonen bør nå fullstendig dekker en halvdel av metallet sondens overflate.
4

Bore et hull i gummi eller plast utløp rør som måler litt mindre enn diameteren sonde, inkludert gummi isolasjon. Du vil at dette skal være så stramt en passform som mulig. Skyv probespissen inn i hullet. Oddsen er at din termometerprobe er lengre enn røret er bred, så det vil nok gå inn i vinkel.
5

Roter steketermometer slik at luften strømmer mot motoren treffer den isolerte side , ikke bare metal side. Plasser en skvett av svart silikon RTV på toppen (bart metall side) av sonden spissen der den møter inntak tube. Gi silikon noen minutter for å danne en gummiaktig "hud" på toppen, men ikke la det sette helt.
6

Start motoren. Motorens vakuum vil trekke litt-satt silikon i hullet rundt sonden, tetting. La motoren kjøre i ca 15 sekunder og slå den av. Gi silikon omtrent en time å fullt innstilt. Avhengig av hvilken type termometer du kjøpte, kan det hende du må til periodisk trekke sonden ut til å skifte batteriene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67989.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer