Hvordan å fortelle om din Duramax Diesel Turbo Is Gone?

Introdusert i 2001 som et joint venture mellom GM og Isuzu, den Duramax V-8 var General bud å one-up Ford og Chrysler nyeste generasjon av kraftige og effektive dieselmotorer. Dette trekket var ikke frivillig på GMs del, som konkurrent Chrysler hadde nettopp kjøpt sin tidligere motorleverandør, Detroit Diesel. GM var ivrig etter å utvikle og øke hastigheten for å markedsføre 6,6-liters LB7 Duramax, som produserte 235 hestekrefter. Senere versjoner inkludert LLY, LBZ, LMM og LML ville bruke mer sofistikerte turboer og motor kontroller, i siste instans øker både hestekrefter og dreiemoment med om lag 80 prosent 2001 til 2011. Du trenger
Squirt pistol
såpevann
Støvsug eller øke måle
grunnleggende håndverktøy
Vis flere instruksjoner
en

Prøvekjøre lastebilen, og dette gir den første pekepinn på om turbo er på vei ut. Følg nøye med på hvordan turbo fungerer. Hvis det tar lengre tid enn før å lage strøm eller produsere hørbar sutre du er vant til å høre, så kan det være går dårlig. Også lytte til pitch på sutre. Hvis det høres roligere eller lavere pitched enn den vanligvis gjør, kan du ha et problem. Det kan hjelpe å ha en annen identisk lastebil på hånden mot som å sammenligne.
2

Sjekk turbo boost. Når lastebilen ikke allerede har en boost gauge, sjekk øke med en butikk-kjøpte vakuum eller øke sporvidde og riktig montering for trykktesten porten på manifold plenum. Hvis du ikke finner riktig montering, sjekk boost ved en av vakuum porter. Med måleren tilkoblet, åpner gassen og sjekk peak boost. Alle modeller bør sjekke inn på 20 pounds per kvadrattomme (psi) av boost maksimalt, med rpm på ca 1800 for 2003-2004 LB7 motorer og 1600 for alle andre.
3

Squirt røret tilkoblinger med såpevann og se etter bobler. Hvis boost leser lav, kan det hende at turbo ikke være feil, så sjekk for boost lekkasjer først. Hvis du ser bobler rundt noen av koblinger eller hvor som helst på intercooler, fant foran radiatoren, da har du en boost lekkasje og ikke en dårlig turbo. Sjekk alle beslag fra turbo til intercooler og tilbake til motoren inntak fra intercooler.
4

Se wastegate aktuator stang og aktuator på turbo, som gjelder bare å LB7 modeller uten et variabel geometri turbo. Den wastegate er en fjærbelastet membran som åpner en ventil for å omgå eksos rundt turbo på maksimal styrke. Se wastegate aktuator stang, den skal bevege seg svært raskt å åpne bypass på turboen maksimale boost punkt
5

Vær oppmerksom på aktuatoren på variabel geometri turbo boliger.. I stedet for en wastegate, variabel geometri turboer bruke variable-pitch skovler å modulere turbo boost. Lamellene er nær hverandre ved lave omdreininger per minutt (rpm), øker eksos hastighet og hjelpe turboen å spole opp raskere. En aktuator skyver lamellene åpne på høyt turtall for maksimal flyt. Fra tomgang, bør lamellene 'aktuator stang flytte lineært med turtallet for å åpne lamellene og deretter begynne å flytte tilbake til lukke dem og begrense boost på 20 psi.
6

Slå av motoren ned og raskt fjerne røret som forbinder luftfilteret til turbo innløpet. Komme inn i turbo innløp og spinne bladene ved hjelp av en plast kulepenn. Kompressoren hjulet skal trille med minimal motstand og fortsetter å spinne i noen sekunder etterpå. Hvis kompressoren hjulet ikke spinner fritt eller umiddelbart sliper stoppet opp, så turbo lagrene er skutt. Denne prosedyren er best utføres med turbo så varmt som mulig som metall utvider med varme, slik at turboen avkjøles kan ikke gi deg et nøyaktig mål på tilstanden sin.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67988.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer