Symptomer på en Timing Chain i en Big Block Chevy

Chevrolet begynte å produsere sin big block linje av motorer som et svar på den økende konkurransen mellom bilprodusentene som de økte størrelsen og kraften i sine biler. Debuterte i 1965, var den mest populære versjonen av den store blokken Chevy, kjent som Mark 6 design, både slitesterkt og kraftig. Til tross for robusthet av denne motoren, slitasje over tid kan føre til komponenter som registerkjede å slites ut, og dermed redusere motorens ytelse. Dårlig Idle

Når registerkjede blir slitt den strekker seg og øker i lengde. Dette skaper slakk og løshet i kjeden som endrer synkroniseringen mellom kamakselen og veivakselen. Dette resulterer i at ventilene åpnes og lukkes senere enn de skal, forårsaker en reduksjon i sylindertrykk og dårlig tenning av brennstoff og luft. Sluttresultatet blir lagt merke til som bom og grov tomgang.
Redusert ytelse

registerkjede som er slitt eller skadet kan redusere mengden drivstoff og luft i sylindrene er stand til å trekke i. Dette fører til en reduksjon i mengden av energi produsert av hver sylinder og en generell nedgang i motorkraft og reaksjonsevne.
Sudden resultatutvikling Endre
< p> En timing kjede som er skadet av overoppheting eller olje sult kan bryte tennene ut av de midlertidige tannhjul eller hoppe sin posisjon på girene. Dette kan føre til en plutselig og alvorlig tap av makt, svært dårlig tomgang, sterkt redusert ytelse, og i noen tilfeller kan motoren stoppe, og vil ikke starte igjen.
Støy
< p> Når en timing kjeden er sterkt slitt, kan det bli veldig løs og begynne å treffe timing kjedekasse eller slapping mot timing kjeden tannhjul. Denne støyen er vanligvis lagt merke til som en rallende eller hakket støy som kommer fra fronten av motoren og indikerer kjeden kan være nær fiasko.
Uberegnelig Timing Innstillinger

Timing innstillinger kontrolleres og justeres ved hjelp av en timing lys å observere forholdet mellom merkene på timing dekselet til de på harmonisk balancer mens motoren er i gang. Hvis merkene ikke holde seg i forhold til hverandre, kan timingen kjeden bli slitt og må skiftes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66478.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer