Slik tester TPS sensor på 1990 Ford F-150

The TPS (Throttle Position Sensor) i din 1990 Ford F-150 er en type variabel motstand kalles et potensiometer, som brukes av kjørecomputeren å bestemme beløpe gassen er åpen. En fem-volts referanse-signalet går til sensoren fra datamaskinen. Ettersom gassen åpnes, senker sensoren dens motstand og passerer flere av referansespenningen tilbake til datamaskinen via signal-returledning. Datamaskinen bruker denne informasjonen, sammen med annen sensor input, for å fastslå motorens belastning og beregne drivstoff og tenning systemkrav. Du trenger
Digital volt /ohm meter
Vis flere instruksjoner
en

Vri tenningsnøkkelen til kjørestilling. Slå den digitale volt /ohm meter på og satt kontrollene for d /c volt. Kontroller at 5-volts referanse signal er til stede ved å berøre den svarte meter føre til motorblokken og piercing den oransje ledningen på TPS sensor ledningene med den røde måleren bly. Måleren skal vise ca 5 volt. Hvis det ikke er spenning, sjekk og erstatte sikringer som trengs.
2

Kontroller sensoren bakken av piercing den svarte TPS ledningen med den røde måleren bly mens berøre den svarte meter føre til motoren. Spenningen som angis av måleren bør være mindre enn 0,3 volt. Dette er en "spenningsfall." Hvis spenningen er over 0,3 volt, rengjør chassis jord tilkoblingen på fender godt.
3

Kontroller at signalet tilbake opererer jevnt uten drop-outs som gassen åpnes sakte . Gjør dette ved å stikke hull på den grønne TPS ledningen med den røde måleren bly og berøre den svarte meter føre til motoren. Har en assistent presse gasspedalen sakte til gulvet og sakte slipper det. Spenningen som er angitt på måleren skal feie jevnt fra 0,5 volt til 4,9 volt og tilbake til 0,5 volt, uten å slippe til 0 volt eller stikker på en spenning. Bytt sensoren hvis spenningen synker til 0 eller pinner under testen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67161.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer