Slik feilsøker en Chevrolet 350 Vortex 1998 Pickup

The 1998 Chevrolet Silverado kom utstyrt med en 5,0-liters åtte sylindret motor. Lastebilen også inkluderte mange forskjellige standard funksjoner som cruise control, en krom skritt støtfanger, farget glass, en tent entry system, elektriske vinduer, dørlåser, Kjørelys, klut sitteplasser, strøm utvendig speil, fire hjul anti-lock bremser og fører og passasjer kollisjonsputer foran. Fordi Silverado har en kompleks utgjør i forskjellige deler, systemer og komponenter kan det være vanskelig å finne et problem med kjøretøyet. To måter å feilsøke Silverado er å se på produsentens tilbakekalling data og å anvende generelle feilsøking strategier. Instruksjoner
en

Undersøk olje filter installert i motoren på Silverado når du ser oljen lekker under bilen. Visse oljefiltre som ble bygget for lastebilen ble ikke produsert riktig og filtrene blir mer smidig under høye temperaturer og trykk. Hvis filteret svinger eller beveger seg for mye, vil filteret ikke har en tilstrekkelig tetning rundt olje-linjer inne i motoren og olje vil lekke. Hvis oljen kommer i kontakt med en antennelses-kilde, kan en brann bryter ut inne i motorrommet for Silverado. Erstattes med en som ble produsert på riktig måte for å unngå dette resultatet.
2

Inspiser drivstoffilteret installert i Silverado hvis lastebilen lekker bensin under motorblokken. Noen merker av drivstoff-filtre ikke ble produsert etter de riktige spesifikasjoner. Følgelig kan O-ringen som forbinder drivstoff filter til drivstoff linjer inne i Silverado motor forsegle ikke riktig. Dette vil tillate bensin å lekke ned gjennom motoren og eventuelt brann dersom den bensin blir varm nok, eller kommer i kontakt med en tennkilde. Du bør endre dieselfilter hvis du tror at O-ringen er defekt og at bensin lekker ut.
3

Se på oksygen sensor hvis lastebilens eksos avgir et råttent egg eller svovel -lignende lukt mens motoren går på tomgang eller du kjører. Sensoren kan være skadet eller defekt og trenger reparasjon. Pass på at timingen spesifikasjonene til motorens sylindre er riktig og tilbakestille dem etter behov. Katalysatoren kan bli tilstoppet eller har sluttet å virke også. Du bør også sjekke PCV ventilen for å se om det har blitt tett og forgasseren å sikre at det ikke er skitten eller feil fungerende. En eller flere av dine PCV slanger kan også være skjult eller tilstoppet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67971.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer