Tegn og symptomer på en dårlig Lifter Flat tappet

Lifter ventilløftere er ikke fullt så enkelt som de synes ved første øyekast. Den hydrauliske løfteren er en slags selv-inneholdt hydrauliske system, å benytte en rekke små komponenter for å styre ventilen togbevegelse. Mens erstatte en sammenrast løfteren er enkelt - i hvert fall i forhold til å fikse motoren hvis du ikke erstatter det - ikke mas i jobben før du vet hva du arbeider med. Lifter Grunnleggende

Lifters er de små sylindere som sitter i mellom en kamaksel er fliker og støtstenger. Med en hydraulisk løfter, sitter i bunnen av støtstangen på toppen av et stempel, som i sin tur sitter på toppen av en sylinder full av olje. Oljetrykket presser opp på dette stempelet, stabling opp slakk, eller "snert" i systemet. I tillegg til å ta opp ventilslagjustering, de fleste løftere bo litt kollapset ved lave turtall, noe som reduserer avstanden at ventilen åpner for å øke bunn-end dreiemoment og samtidig oppmuntre en jevnere tomgang.
Symptomer

Når stempelet inne i en løfter mislykkes, vil det ikke klarer å opprettholde oljetrykk og vil forbli i en skjult tilstand til enhver tid. Når det skjer, vil løfteren ikke klarer å ta opp snert i systemet, noe som fører deler inne å hamre mot hverandre under første kontakt. Dette hamring manifesterer seg som en svært merkbar tapping som øker i volum og frekvens med motorturtall. En dårlig løfteren vil kaste av de berørte sylinder evne til å bevege seg og brenne luft og drivstoff, som typisk vil føre til tennpluggen begroing og en konsekvent glipp på at sylinderen.

Konsekvenser

En sammenrast løfter legger mye stress på bilens ventil tog, og det svakeste leddet er vanligvis pushrod. Kollapsede løftere kan lett bøyes støtstenger, som deretter faller ut av mellomrommet mellom vippearmen og toppen av løfteren. Når en push rod faller ut av plassen, er det minste du kan forvente en død sylinder. Worst-case scenarier er knuste vippearmer, ødelagte ventiler, sprakk hoder, en skadet cam eller komplett motor ødeleggelse avhengig av hva bryter, hvordan den bryter og når.
Skifte Flat ventilløftere

Skifte en sammenrast løfteren er ikke fullt så enkelt som du kanskje tror. Mens skyggen-treet mekaniker kan bare pop inntaket av og erstatte den defekte lifter, er Ol 'Scruffy ikke ser på det store bildet. Cams og flat-tappet løftere er et matchet sett, de er brutt i sammen på fabrikken for å etablere matchende slitasje mønstre. Sette en ny løfter på en gammel cam er som å prøve å skjerpe et sett av skøyter med vaffeljern, og det er bare et spørsmål om tid før det nye lifter tar ut cam. Men slippe en erstatning løfteren er bedre enn å la pisken for å ødelegge motoren din, så anser det som et band-aid fix.
Skifte Roller ventilløftere

Roller-Ventilklaringene løftere og kammer er unntaket her, siden langt mindre slitasje oppstår når du bruker en berg tappet. Vanligvis kan du komme unna med å erstatte en enkelt kollapset roller løfteren uten å bytte cam. Dette er ikke sant i alle tilfeller, men igjen, bedre å erstatte løfteren og risiko en cam erstatning senere enn å tillate en $ 15 del å ødelegge hele motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68311.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer