Check engine lyset diagnosekoder

The Check Engine Light er en del av kjøretøyet On-Board Diagnostic [OBD] system. Når en unormal drift i en elektronisk krets eller komponent blir oppdaget, bruker datamaskinen dette lyset for å informere deg om situasjonen, mens lagring en feilkode identifisere feilen. Det er imidlertid en sjekk motoren lys mer enn en utmerket varslingssystem, det er datamaskinen utgangspunkt for å veilede deg i å feilsøke og fikse det problemet den har oppdaget. Historie

Den første generasjonen av On Board Diagnostic [OBD-I] systemet ble utviklet på 1980-tallet. Den hadde en svært begrenset diagnostisk evne og dekket bare noen få kjøretøy systemer. For auto teknikere, var det vanskelig å tolke disse tidlige feilkoder siden hver bilprodusent brukte et eget datasystem kontakter og metoder for å identifisere problemer. På midten av 1990-tallet, var imidlertid systemet standardisert og utvidet til å omfatte flere kjøretøy systemer. Nå kan du eller en auto tekniker hente feilkoder som genereres av den nye OBD-II-systemet med bruk av en skanning verktøy og tolke dem med langt mer presisjon.
Identifikasjon

kjøretøy datamaskinen bruker en sjekk motoren lys på dashbordet instrumentpanelet for å informere deg om et mulig problem i ett eller flere av bilens systemer. Når dette skjer, en rød eller oransje Feilfungerende Indicator Light [MIL] vil slå seg på. Noen lys har silhuetten av en motor, mens andre avgir a Service Engine Soon melding. Uansett betyr dette at du bør inspisere motorsystemer identifisert så snart som mulig for å løse problemet.
Funksjon

Når den diagnostiske systemet oppdager en feil , vil datamaskinen slå på MIL lys når du starter motoren, og det vil være på inntil du slår av motoren. Hvis lyset slås av og på etter stasjonen, kan et kjøretøy system eller komponent ha oppstått et tilbakevendende problem. Men på en OBD-II-systemet, viser en blinkende MIL lys at problemet kan alvorlig påvirke katalysator og skal være løst så snart som mulig for å unngå kostbare reparasjoner og skader.
Typer

p Med den nyeste OBD-II-systemet, genererer datamaskinen en standardisert alfanumerisk kode som en auto tekniker enkelt kan konsultere og tolke uansett bilmodell. For eksempel genererer datamaskinen alltid en problemfri kode som starter med en bokstav, etterfulgt av et firesifret tall, og det kan se slik ut: P 0633. Det første siffer angir det området som genereres koden. Dette kan være kroppen [B], chassis [C], drivverk [P] eller kjøretøy nettverk [U]. Det første tallet angir en standard kode [0] eller en utpekt av bilprodusenten [1]. Følgende nummeret identifiserer systemet fungerer der koden utplassert: datamaskin og sekundære utganger [6] i dette tilfellet, mens de to siste sifrene peker til kretsen eller mulig komponent berørt i systemet: problem i turbolader bypass ventilkontrollkrets [ ,"33]. Du kan finne dette koder i brukerveiledningen som følger med Scan Tool, spør din auto deler butikken selger eller søker etter feilkoder på nettet.
Forebygging /løsning
< p> Riktig kjøretøy vedlikehold på bilen produsentens anbefalte intervaller vil hindre det meste av Check Engine Light eller diagnostiske problemer kode problemer på bilen din. En vedlikeholdsplan vil minne deg på å inspisere og skifte på tid slitt ut komponenter på tenningen, starter, å bremse, utslipp kontroll, styring og andre systemer holde dem fungerer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64175.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer