2001 F-350 V-10 Check Engine Light

Trekke motor koder er normalt ikke en vanskelig prosedyre - en tur ned til den lokale auto deler butikken vil vanligvis returnere resultater. Men i et tilfelle av utvidet avhengighet, valgte Ford-circa-2001 å ikke inkludere noen svært viktige koder innenfor On-board Diagnostics, Series II protokollen. Dette kan gjøre diagnostisere en "check engine" lyset en litt mer krevende og langt dyrere alternativ enn det ellers ville være. Kode Basics

Mens den føderale regjeringen mandat i 1996 at alle biler som selges i USA, bruker On-board Diagnostics, Series II protokollen, det aldri spesifisert at kjøretøyet kan bruke bare OBD-II koder. Den F-350 bruker en blanding av OBD-II feilkoder og en rekke Ford-bestemte koder som bare en Ford-spesifikk leseren kan trekke. Generelt sett er det OBD-II-kodene er de som er knyttet til utslipp etterlevelse eller motor funksjoner som kan påvirke utslippene compliance, mens Ford-spesifikke koder dekke alt annet.
Vanlige MOTORKODER
er

Fords dieselmotorer kjent for sin pålitelighet, så oddsen er bra at noen kode du får vil ha noe å gjøre med en av de generiske elektroniske sensorer. Koder P1100 og 1101 indikerer en masse luftstrøm sensor feil, er P1112 et inntak lufttemperatur sensor og P1116 og P1117 er kjølemiddelføleren problemer. Koder 1120 gjennom 1125 knyttet til gass stilling sensor, mens 1127 gjennom 1158 er oksygen sensor problemer. Du kan regne med en OBD-II scanner for å registrere koder 1407 gjennom 1455, siden de er alle utslipp koder.
Diagnose
p Hvis din lastebil kaster en "check engine" lys og registrerer en sensor svikt, så ikke automatisk anta at sensoren er feil. Noen ganger maskinen vil indikere en komplett sensor svikt eller feil krets (som P1409, EGR Vacuum Regulator Circuit feil), men en ut-av-range lesing som P1650 (Servostyring Pressure Switch ut av self-test range) er trolig fortelle deg at det er noe mekanisk galt med det berørte systemet.
Trekke Codes

Enhver auto deler butikken med en OBD-II kode skanner kan trekke generiske koder for deg, men du trenger noe litt mer spesialisert for chassis, fire-wheel-drive, girkasse og bremser koder. Takk Ford for denne: Short for å betale hundrevis av kroner for en leser lisensiert av Ford Motor Company Inc., du sitter fast på vei tilbake til en forhandler serviceavdeling for å hente non-utslipp koder. Måte å presse det siste krone ut, Henry.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68310.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer