Hvordan manuelt Hente diagnosekoder på en 1997 Jeep

Det er en måte å manuelt hente diagnosekoder på en '97 Jeep. Kjøretøyet bruker en obdii ombord diagnostisk system, som i de senere kjøretøyer, men har i tillegg den evne til å vise kodene på dashbordet. Når mottatt, kodene er meningsløst uten en kodebrev med å tyde kodene. Kodene vil bli vist i en serie med blink fra check engine lys. Du trenger
kodebrev
kode skanner
Vis flere instruksjoner
en

Sett nøkkelen i tenningen, og raskt syklus nøkkelen - snu det til "på"-posisjon og deretter til "off" posisjon - tre ganger, forlater nøkkelen i "på"-posisjon i tredje syklus. "På"-posisjon er så langt som nøkkelen vil gå uten å engasjere starteren. DASH tennes når du er i "på"-posisjon.
2

Se "check engine" lys. Det vil gå ut på den tredje syklus for et øyeblikk og deretter blinke kodene. Kodene vises i en serie blink etterfulgt av en pause mellom hvert nummer, for totalt to tall. Tell antall blink før pause, da teller den andre serien av blinker. Mer enn en kode kan være tilstede. En kode består av to serier med blinker og en pause før sekvensen begynner på nytt. Hvis datamaskinen blinker med samme kode, to ganger, er at den eneste kode. Hvis den blinker to serier, pauser og blinker en annen to seriene forskjellig fra den første, er dette den andre koden, og så videre. En serie med to blink etterfulgt av fire blinker ville være en kode av 24 år.
3

Kryssreferanse koden med kodebrevet å tyde meningen. En beskrivelse vil bli gitt med hensyn til art og komponent involvert. For eksempel kan en kode 46 være en oksygen-sensor. Det vil bli vist som "O2 sensor B1-S2-varmeapparat ikke fungerer." Dette betyr at oksygen sensor på bank nummer 1 og den siste sensoren, som står bak katalysatoren, har en forvarmer feil.
4

reparere eller erstatte komponenten for å nullstille check-engine lys. Noen koder kan slettes og check-engine lyset slås av ved å koble fra minuspolen på batteriet i 15 minutter. Dette er imidlertid ikke virker for mange av de koder. En kode scanner er nødvendig å slette effektivt kodene. Skannerne er ikke dyrt og kompatibel med alle biler. De vil ikke bare vise de gjeldende kodene, men sletter dem også.
5

Koble koden skanneren til OBDII (On Board Diagnostics II) port til venstre for rattstammen og under dashbordet. Drei nøkkelen til på-posisjon og trykk på knappen merket "Les" eller "Slett" og enten vil bli gjort automatisk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64844.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer