Slik tilbakestiller check engine lys på 1995 Ford Explorer

Når check engine lyset kommer på, mange mennesker tror lyset i seg selv er problemet som må rettes opp. I virkeligheten er det check engine lyset bare en metode for kommunikasjon mellom deg og bilen din. Ford Explorer, som de fleste moderne biler er utstyrt med en innebygd datamaskin, kjent som en drivverket kontroll modul (PCM) som overvåker ulike sensorer koblet til drivverket og drivverk styringssystem. Når en feil blir oppdaget av en sensor, er den videresendt til PCM, som deretter slår på check engine lyset slik at du vet det er et problem. Du trenger
Ford-spesifikk skanning verktøyet
tenningsinnstilling
Penn og papir
Vis flere instruksjoner
en

klatre inn i Explorer med skanningen verktøy, tenningsnøkkelen, penn og papir. Under sjåføren side dashbordet er en liten rektangulær port, omtrent en tomme bred, med et plastdeksel på den bærer bokstavene "DTC". Dette er din DTC port. DTC står for diagnostiske problemer koden, som er hva PCM lagres når den slås på check engine lyset.
2

Trekk dekselet av DTC port og koble den diagnostiske kabelen fra Scan Tool til port. Du kan kjøpe en god kvalitet scan verktøy på de fleste bildeler forhandlere eller gjennom din lokale profesjonelle verktøyet leverandør. Kontroller at skanningen verktøyet er utstyrt for å kommunisere med Ford-programvare før du kjøper den.
3

Se Scan Tool spesifikke instruksjoner om hvordan du kjører en selvtest på PCM. Når du er komfortabel med fremgangsmåten for å kjøre testen, kjøre den på bilen din. Du må ha nøkkelen i tenningen og vridd til kjørestilling for å fullføre testen.
4

Når Scan Tool lister kodene på skjermen sin, skrive dem ned med pennen og papir.
5

Fjern kodene bare etter at du har reparert feilen, når du blir bedt av skanningen verktøyet. Clearing kodene uten å reparere feilen vil bare slå av lyset for noen få miles, noe som medførte at kodene vil nullstille og lyset kommer tilbake.
6

Koble skanning verktøyet etter at den ber deg om å gjøre det.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64781.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer