Hva er årsakene til en Burned Up Piston i en utenbordsmotor?

En av de store motorfeil av en påhengsmotor gjelder temperatur og drift av stempelet. Ansvarlig for å komprimere luft-brennstoffblanding, og deretter tvinge den fra eksosgassen, kan stempelet bli overopphetet og lider katastrofal skade fra en rekke årsaker. Hvis en båteier vet hva som kan forårsake en brent eller galled stempel, kan han sette i gang et forebyggende vedlikehold prosedyre for å stoppe det skjer. Lean Fuel Blanding

En vanlig årsak til overopphetede stempler relatert til utilstrekkelig drivstoff levering til sylinderen for å holde temperaturen nede. Tomgangsblanding skruer som har innstillinger som er for tynn vil føre til en mager luft /brensel-blanding, og for mye luft i forbrenningskammeret fører til at temperaturen til å stige. Knekk på drivstoff linjer og tette drivstoff filtre vil også sulte i sylindrene. En rik, eller våtere blanding motvirker tilstanden.
Cooling

Når kjøling passasjer i en påhengsmotor bli tett, ikke kjølevannet ikke nå de viktigste komponentene, for eksempel som kraften hodet, sylindre og blokk. Sannsynlige kandidatene for overoppheting inkluderer begrenset eller tilstoppet ferskvann innløp ventilene på den nedre enhet, en deformert eller forverret vannpumpe impeller og forurenset olje som har mistet sine smørende egenskaper og viskositet.
Heat Range og tennplugger

En tennplugg som har en utilbørlig varme rekkevidde vil tillate høyere enn normalt sylinder forbrenningstemperaturer og føre til lokaliserte overoppheting på stempelet toppen. En altfor smal tennpluggen kan også føre til tidlig gnist ild og la ubrent drivstoff til å slå inn sot
Oil

Dirty olje -. Olje som har mistet det smørende egenskaper og tykkelse - vil legge friksjon til stangen og sveiv lagrene, stempelringer og pins og scoring på sylinderveggene, heve stempelet temperatur. Stempel skjørt lider mest alvorlige friksjon for scoring og riving, noe som kan smelte stempel og ringer. Dessuten vil feilaktig blandet to-takts påhengsmotorer som ikke har riktig mengde smøreolje raskt føre til overoppheting.
Pre-tenning

Pre-tenning resultater fra hot spots på toppen av stempelet når karbon bygger seg opp i forbrenningskammeret. Den karbon brenner fra en afterglow når karbon har ikke tid til å kjøle seg ned, noe som fører til en for tidlig tenning og varmer stempelet toppen. Et hørbart "pinge" lyd kan høres under tomgang eller lav hastighet gass drift. Tungt Karbonisert eksosventiler tillate sot, samt overskytende sylindertrykk. En feiljustert toppakning som gjør at en del av pakningen til overheng inn i sylinderen kan også føre til en hot spot.
Detonasjon

detonasjon resultater når brennkammeret inneholder to motstående varme flekker som brann samtidig. Det fører til en mini-eksplosjon, holde stempelet varmt hele tiden uten sjanse til å kjøle mellom slagene. Detonasjon blir hørt av et høyt gnist knock, og de resulterende un-tidsbestemte eksplosjoner kan brenne et hull i toppen av stempelet.
Avansert Tenningsinnstilling
p Hvis det tenningstiming er for langt fremme, det fører til en tidlig gnist som unnlater å brenne den fullstendige blanding av forstøvet brennstoff i forbrenningskammeret. Dette resulterer i rask overoppheting, siden blandingen er for mager til å holde forbrenningen temperaturen ned til normale grenser.
Gass

Old gass som har sittet i en drivstofftank for fire måneder eller mer vil føre til at drivstoffet kan bli tykkere med en tyggis og lakk, som vil brenne ujevnt og dårlig. Tannkjøttet og lakk fester seg til sylinderveggene og ventilseter, forårsaker en vedheft overflaten for karbon partikler og uforbrente sot. Lav oktan fører også ujevn og ufullstendig forbrenning tenning, tetter ventiler og la carbon oppbygging.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68177.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer