Grunner til at en SES lyset stående

En SES, eller service Engine Soon lys, som lyser er et irriterende problem. Enda viktigere, kan en tent SES lys indikerer et problem som trenger oppmerksomhet for å unngå skade på bilens motor, utslipp styresystem eller andre komponenter. For å forstå hvorfor SES forblir på, bør en bileiere forstå hvordan SES lys fungerer og hvordan du skal løse problemet. SES Funksjon

SES lys, også referert til som check engine lys, indikerer et problem i motorens kontrollsystem. SES tennes når det oppstår et problem. På noen biler, går lyset av etter at problemet er over, og på andre lyset skal være på inntil en reparasjon tekniker tilbakestiller diagnosesystem. Systemet lagrer en feilkode som indikerer hva som forårsaket problemet. Selv om systemet har andre formål, er det primære formålet med SES lys for å indikere problemer som forårsaker en økning i utslippene.
Vanlige årsaker

Enkle problemer, for eksempel som en løs gasskappe, kan forårsake en SES å komme på. Imidlertid, i de fleste tilfeller problemet er relatert til det diagnostiske system som indikerer høye nivåer av forurensninger i eksosen. Systemet kan indikere dette skyldes en økning i mengden av forurensninger i eksos eller på grunn av feil eller skades eksos sensorer. Når en SES lyset kommer på, skal eieren eller en reparasjon tekniker inspisere og teste utslippskontroll sensorer (oksygen sensor, EGR ventil). Feilaktig forbrenning er den vanlige årsaken til økt forurensing. Tilsmusset eller slitt tennplugger, tette luftinntak, feil motor timing og feilet motorsensorer er noen av årsakene til feil forbrenning.

Kodelesere

Diagnostic kodeleserne plugge inn en tilgang port inn i bilens diagnosesystem og angi årsaken til den opplyste SES lys. Auto deler butikker selger kode enkel kode lesere som kan hjelpe en bil eieren finne ut hvorfor lyset er på. Imidlertid vil mange av de samme deler butikker også gi en mer grundig diagnostisk test for kundene uten ekstra kostnader. Avhengig av kilden til problemet, kan den delen butikkpersonalet gi opplysninger til kjøretøyets eier om hvordan å fullføre de nødvendige reparasjon. Bilverksteder kan også utføre disse testene.
Reparere Problem

Selv om problemet er mindre, bør bileiere har den nødvendige reparasjonen fullført. Ved å unnlate å løse problemet, vil kjøretøyet eieren ikke vet om et mer alvorlig problem oppstår som lyset allerede er på. Forsømmer å fikse et mindre problem kan forårsake en driver for å drive et kjøretøy med mer alvorlige problemer som kan resultere i betydelige og kostbare skader på bilen. I noen stater, inspeksjon stasjoner lese bilens koder og kan feile bilen for å ha en opplyst SES lys.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68176.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer