Feilsøking en 2,2-L GM Engine

Motor diagnostikk og mekanisk feilsøking kan ta mye tid hvis du ikke vet nøyaktig hva du leter etter. Noen ganger kan et symptom som indikerer et problem har flere bakenforliggende årsaker som må undersøkes. Sjekke hver enkelt motordeler er noen ganger ikke er mulig eller en effektiv bruk av din tid. Det er en måte å kutte ned på blind feilsøking, imidlertid. Dagens General Motors biler er utstyrt med et integrert diagnostisk system, og det kan hjelpe deg å finne hvor du skal begynne. Hvordan bruke dette systemet avhenger av når motoren ble produsert. Du trenger
OBD-II scanner
Byglingstråd
Vis flere instruksjoner
1996 til Present
en

Se under dash av General Motors kjøretøy du ønsker å feilsøke. Under den og enten til venstre eller høyre, vil du finne bilens Data Link Connection. Dette uttaket er ditt inngangspunkt til bilens diagnosesystem.
2

Stick slutten av skanneren kabelen inn i DLC uttaket. Kabelendene i en 16-spiss kontakt, og det vil passe inn i DLC outlet 16-pin mottakere. Slå på skanneren, eller vente på at skanneren skal slå seg på. Det finnes forskjellige merker av OBD-II skannere og kodelesere tilgjengelig, og alle opererer litt annerledes. Se i bruksanvisningen for den nøyaktige operasjonelle trinnene før du bruker bestemt skanner.
3

Enten slå det elektriske systemet på eller starte General Motors bilens motor. Valget mellom de to avhenger av hva skanneren krever.
4

Trykk på en knapp for å hente OBD-II-koder, eller vente på at skanneren skal hente kodene automatisk. Knappene er plassert ulikt på ulike scanner merker, og noen er pre-programmert til å utføre visse funksjoner en gang i forbindelse med et diagnostisk system blir registrert.
5

Bla gjennom kodene når de har blitt hentet. Du vil bli møtt med to typer koder: problemer og ventende. Når en feil blir en rutine forekomst, vil den diagnostiske systemet gi den en "Trouble" status og vri "Check engine" lyset på. Venter koder er også feil, men de har ikke skjedd så ofte. Du må fortsatt ta hensyn til dem, men. Alle feilkoder begynte med "Pending" status.
6

Slå bilen av. Slå av OBD-II scanner og ta av pluggen fra DLC uttaket. Ut av bilen.
7

Consult skannerens manual for generiske beskrivelser av OBD-II koding. I de fleste håndbøker, kommer det i form av en liste. Du må gå et annet sted for noen av General Motors-koder som kanskje ikke er på listen. Du vil finne disse kodene på nettet, og for alle General Motors kjøretøy familie, vil disse kodene ikke være i bilens instruksjonsbok. Kompilere en liste som inneholder både koder og definisjoner, og rangere dem i rekkefølge av at det haster. Feilkoder bør gå først, og følg de med ventende koder.
8

Tilbake til General Motors aktuelle bilen og undersøke motoren. Ta kontakt med din liste, og kjøre en linje gjennom kodenummer og definisjon, når det har blitt eliminert fra betraktning.
1983-1995
9

Varm GM bilen til sin standard kjører temperatur. Forlate air condition av. Slå bilen av.
10

Finn samlebåndet Data Link rett under rattet. Den ALDL utløp har 12 pinner, og du må finne "A" og "B"-plasser. Dette er ved siden av hverandre, på den øverste raden, og er helt til høyre, ved enden av raden. Koble disse to sporene med jumper wire.
11

Slå General Motor elektriske system på, men la motoren. Hovedsak, er du jump-starter selvtesting system. Du må se på "Check Engine" light, som det vil begynne å blinke kode på deg. GMs flash koder kommer i to-sifrede nummer. Det første nummeret vil være representert i en lang flash, og det andre tallet blir kortere. Så, for eksempel, vil kode 51 være representert med fem lange blink og et kort flash. En pause på noen få sekunder vil indikere starten på en ny feilkode. Skriv alle kodene ned.
12

Finn GMs flash koden definisjoner på Internett (se Ressurser). Disse vil trolig ikke være i din eiere manual hvis du ikke har tilgang til den. Skriv koden definisjoner ved siden av tallene.
13

Åpne panseret på GM bilen og begynne å feilsøke motoren. Undersøke områder som svarer med kodene. Krysse ut kodene når du har ansett dem ikke et problem. Understrek alle koder som er etterprøvbare mekaniske problemer. Når du har brukt opp listen, kan du gjøre en utdannet beslutning om å forsøke reparasjoner selv eller oppsøke en kvalifisert mekaniker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66549.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer