Skivebremsskiven Specs

Fire hjul skivebremser har blitt mer vanlig i biler på grunn av deres økt bremsekraft. Skivebremser er et pålitelig system, men fortsatt trenger regelmessig vedlikehold. I tillegg til å skifte bremseklossene som de bærer, må en tekniker være sikker på at de bremseskiver er innenfor visse standarder for å stoppe bilen som opererer i en jevn og pålitelig måte. Noen viktige målinger må tas og i forhold til produsentens tillatte spesifikasjoner. Tykkelse

bremse rotoren har en spesifisert minimum tykkelse. Bremsen rotoren må måle tykkere enn produsentens minimum eller forkaste tykkelse etter at teknikeren er ferdig resurfacing rotorene. Normal bremseeffekt kan forårsake slitasje av rotoren overflater. Scoring eller korrosjon kan påvirke både tykkelse, fordi mer metall kan trenge å bli fjernet fra rotoren for å gi en passende bremse-flate. En tekniker måler bremse rotoren tykkelse med en mikrometer i enten tusendeler av en tomme eller hundredeler av en millimeter. Vanligvis minimum rotor tykkelse er stemplet på bremsen rotoren for enkel referanse. Hvis rotoren er for tynn, vil den ikke avgi varme riktig og være mer utsatt for fordreining.
Parallellitet

bremse rotoren består av to bremsing kontaktflater som må være parallelle med hverandre, ellers vil bremsene pulserer når de er brukt. For at en tekniker å fastslå om flatene er parallelle, må han ta fire målinger av rotorens tykkelse over 180 grader, eller halvparten av overflaten på rotoren. Hvis målingene ikke er like, vil rotoren må maskineres for å gjenopprette de parallelle flater. Teknikeren maskin rotoren på en dreiebenk som er utformet for å presist fjerne materialet til å produsere to plane flater som er parallelle med hverandre og til navet-monteringsflate. Problemet med tykkelse variasjon er at for mye materiale må fjernes for å etablere disse flatene, forlater rotorene under minimum tykkelse og derfor ubrukelig.
Lateral Runout

bremse rotoren festes til navet på bilen. Hvis rotoren er innenfor spesifikasjonene, vil rotoren rotere sann uten wobbling utenfor et imaginært plan trukket gjennom navet og parallelt med den. Hvis det ikke vingle, kan rotoren enten må maskineres eller erstattes. Problemet kan også være at rotoren ikke er festet til navet på bilen helt, eller rusk eller korrosjon kan være mellom navet og rotoren, forårsaker dette runout. En tekniker vil rette runout ved fullstendig rengjøring av overflater der navet og rotoren møtes. Rotoren kan også trenge å bli ny overflate eller erstattes. Resurfacing rotoren med en spesiell på bilen brems kan matche navet og rotoren til å gjenopprette den sanne rotasjon i flyet. Lateral runout måles med en spesiell type mikrometer kalt måleuret som er klemt fast på et fast del av kjøretøyet. Teknikeren spinner rotoren på navet og måler hvor langt utenfor det flate planet rotoren reiser.
Mønsterdybde

Brake rotorer kan utvikle spor i deres overflater som del av normal bremseslitasjen. En tekniker måler disse sporene ved hjelp av en mikrometer, som de setter inn i sporet. Da den normale flate overflaten tykkelse måles. Mindre antall trekkes danne større, avslører mønsterdybde. Vanligvis, hvis sporene er dypere deretter 0,1 mm, bør rotoren skiftes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66550.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer