Slik feilsøker en U-Joint

Universal ledd kompensere for forskyvningen mellom girkasse og bakre differensial, samt variabel høyde på differensialen som fjæringen gjør at bakakselen for å flytte opp og ned. Den U-ledd består av et åk på hver ende av drivakselen som kobles til åkene på overføring og det bakre differensial med U-leddlageret. Slitasjen på grunn av mangel på smøring eller hard bruk kan innføre spill inn i den U-leddet og til slutt føre til svikt. Bad u-ledd viser symptomer som kan forveksles med andre drivverket problemer, men kan lett bli isolert som problemet med et par tester. Du trenger
bremseklosser
Jack
to bukker
Wrench satt
Vis flere instruksjoner
en

Start motoren. Trykk hardt på bremsepedalen og sette giret i "Drive". Lytt etter en klikkelyd eller clunking lyd som overføring engasjerer. Skifte til "Reverse" og lytt igjen. Støyen kan tyde på en dårlig U-bærende ledd. Å teste i manuell girkasse biler, sett i nødbremsen og la clutchen ut nok til å slå drivakselen litt uten å drøye motoren.
2

Slå av motoren. Blokker forhjulene. Hev bak på bilen ved hjelp av en jekk på godkjente jekkpunkter. Støtte bilen på bukker.
3

Inspiser alle de u-ledd for tegn på smøring containment svikt. Bad u-ledd vil ha en feit eller deigete utseende fra vei skitt fanget av lagerfett. Dette indikerer selene er borte på lagrene og at de vil mislykkes snart. Bytt ut lagrene.
4

Inspiser bærer caps på hver side av åket og sørge for at de er stramme. Stram eventuelle løse bærende caps med en skiftenøkkel før du fortsetter.
5

Grab drivakselen i nærheten av hver U-joint og vekselvis dytte og dra på akselen. Det skal ikke være noen relativ bevegelse mellom akselen åk og hunn. Noen relativ bevegelse eller støy mens du utfører dette trinnet indikerer slitte lagrene som må skiftes.
6

Inspiser støvelen på konstant hastighet type U-ledd for tårer eller tegn til å rømme fett. Bytt i henhold til produsentens prosedyrer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68577.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer