Hvordan vite når en dynamo er dårlig eller må skiftes

Generatoren er en viktig del av bilens elektriske system. Mens batteri lagrer strøm og leverer en strømkilde for når bilen er slått av, er det dynamoen som kontinuerlig lader batteriet når motoren går. Hvis dynamoen feil eller dør helt, ikke bare bilbatteriet ikke klarer å lade, vil kjøretøyet stoppe driften helt. Derfor er det viktig for deg å finne ut om dynamoen fungerer eller må skiftes ut. Du trenger
Voltmeter
Vis flere instruksjoner
en

Pop panseret og finn batteriet. Fjern eventuelle beskyttende skjold eller gulvbelegg fra batteriet. Det er viktig at bilen ikke kjører, så må du først sjekke eneste spenningen i batteriet for å eliminere det som den skyldige og etablere en baseline.
2

plusskabelen av spenning meter til plusspolen på batteriet (merket med et plusstegn). Tilsvarende koble minuskabel meter til batteriets minuspol (markert med et minustegn).
3

Se på displayet på din voltmeter. Apparatet bør vise en lesning av ca 12.05 til 12.08 volt. Husk at motoren ikke kjører når du tar denne lesningen. Slå også av alle elektriske tilbehør (radio, lys, etc.).
4

Start bilen og la den gå. Sørg for at alle elektriske utstyret er slått av.
5

plusskabelen av spenning meter til batteriets positive og negative ledningen til den negative terminalen.
6

Legg merke til lesing på din voltmeter. Du bør se en økning av spenning, hvor som helst 13,6 til 14,3 volt (eller mer på noen high-end, ytelse kjøretøy). Hvis du ikke klarer å se en økning i spenning, det betyr at dynamoen ikke produsere en kostnad og er i behov av reparasjon eller utskifting.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64810.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer