Tegn på en slitt Dynamo

Generatoren er den komponenten som driver hele bilens elektriske system. Dynamoen krefter batteriet, motoren, datasystemet og belysning. Av denne grunn er det viktig å kjenne igjen når dynamoen er sviktende og har en profesjonell mekaniker undersøke kjøretøyet å bekrefte problemet. Heldigvis dynamoer sjelden slutter å virke umiddelbart, og det er noen vanlige symptomer å se etter. Hyppig dødt batteri

Et batteri som ofte krever lading er det vanligste symptomet på en defekt dynamo. Imidlertid kan problemet også være batteriet i stedet for generatoren, særlig hvis batteriet er gammel. Inspisere metall kontaktene på toppen av batteriet for grønnfargede korrosjon. Rengjør polene med et batteri børste. I et slikt scenario, kan både batteri og dynamo være i stand, men korrosjon kan hindre dynamoen fra riktig å lade batteriet. Hvis problemet vedvarer, ta kontakt med en mekaniker.
Dynamo Støy
p Som motoren går, roterer dynamo drivrem dynamoen interne komponenter via skivene foran på dynamoen. For å hindre den fra dynamoen raskt overoppheting på grunn av friksjon, har generatoren et antall lagre. Hvis en skrapelyd utgår fra dynamo, sjansene er gode for at et lager er skadet, og dynamoen er defekt. Hvis du i stedet en skrikende støy er produsert, er støyen sannsynligvis forårsaket av en løs dynamo beltet heller enn fra et problem med dynamoen.
Negative amperemeterutslaget

De aller fleste biler er utstyrt med et amperemeter måler. Ansiktet til måleren er delt i to halvdeler. Den høyre halvdelen bemerker positiv strøm, og den venstre halvdelen bemerker negativ strøm, noe som betyr fravær av strøm. Dersom manometeret viser til venstre, kan problemet være dynamoens spenningsregulatoren. Ta kontakt med en mekaniker som vil raskt være i stand til å finne kilden til problemet med spesialverktøy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65413.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer