Hvordan diagnostisere Katalysator Problemer

katalysator på et kjøretøy kan utvikle problemer over tid som kan føre til at enhetene ikke fungere skikkelig. Når dette skjer, kan bilen begynne å oppleve ytelsesproblemer. Du kan ha en katalysator som ikke fungerer skikkelig hvis det blir tett som kan føre til en overoppheting problem. Du kan diagnostisere katalysator problemer ved å inspisere katalysatoren visuelt eller ved å sjekke mottrykk av bilens eksos. Du trenger
Bil jack
lommelykt (valgfritt)
Elektrisk drill
Manometer
Gängpressande skrue
skrutrekker
Vis mer Instruksjoner

en

Løft bilen opp fra bakken ved hjelp av en bil jack, slik at du enkelt kan få tilgang til under-vogn.
2

Undersøk katalysatoren og se etter misfarging eller fordreining som kan være til stede på enheten. Om nødvendig, bruk en lommelykt for å gi ekstra lys. En katalysator som viser noen misfarging eller åpenbar fordreining indikerer en overoppheting problem.
3

Finn ut om din katalysator kan bli plugget. Vanlige årsaker til en plugget katalysator inkluderer foulet tennplugger og økt driftstemperatur.
4

Ta bilen til en mekaniker og har et mottrykk test utført på eksosanlegget. Hvis du ikke ønsker å ta bilen til en mekaniker, kan du utføre denne testen selv.
5

Koble en trykkmåler til bilens eksosanlegg. Du vil ønske å bruke en måler som har en rekkevidde på opptil 10 psi.
6

Bor et lite hull i eksosrøret like bak katalysatoren med en drill.

7

Fest trykkmåleren til eksosrør over hullet du boret.
8

Start kjøretøyet og legg merke til lesing på tomgang. Avlesningen på tomgang skal være nesten null. Tråkke på gasspedalen og bringe motoren til ca 2500 rpm og legg merke til lesing på måleren. Hvis avlesningen på måleren ikke svinger, er det et mottrykk problem med katalysatoren.
9

Fjern måleren og plugg hullet i røret med en selvgjengende skruen med en skrutrekker .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64582.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer