Grunner for en Blown Turbo

En turbo lader eller turbo for korte, er et system som komprimerer luften som går inn i inntaket siden av en forbrenningsmotor eller motor. Dette skaper strømmen for motoren. Turbo øke den luft som går inn i motoren som i sin tur øker energien fra motoren. Mange biler har turbo ladere på dem for å skape mer kraft til bilen. Seals

Den vanligste grunnen for en blåst turbo er en mislykket segl. Selene er laget av gummi som er motstandsdyktig mot høy varme. Som med en hvilken som helst gummiprodukt, turbo tetninger bli sprø over tid. Når gummipakningen er sprø nok til å knekke, blir sprekker forårsake lekkasje som resulterer i en blåst turbo.
Heat

Heat i en turbo produsert to måter. Den primære varmen er fra avgassene som spinner turbinen. Eksos kommer fra en motor er ekstremt varme fordi det kommer fra den komprimerte og antent brensel og luftblanding inne i forbrenningskammeret. Den annen varme produseres ved den høye hastighet at turbinen roterer med, noe som skaper friksjon. Denne ekstreme varmen fører til press som kan føre til ødelagte deler og en blåst turbo.
Oljelekkasje

Langvarig eksponering for varme kan føre til turbo å mislykkes. Når varmen fører til at gummipakninger å svekkes og sprekke, olje inne i turbo sin turbin lekker ut. Lekker olje tilsvarer ikke nok olje i turbo for å holde systemet smøres. Hvis systemet ikke er smurt, vil lagrene gripe opp og vil resultere i en blåst turbo.
Spenningkorrosjonsbrister

kammer hvor den komprimerte luften blir presset gjennom kan utvikle stress frakturer fra rask oppvarming og kjøling eller fra å få et slag fra en stein eller et annet objekt som er fremmed for motorrommet på bilen. Når dette skjer er det ikke lenger noen som helst måte for turboen å komprimere luft.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68153.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer