Hvordan vet jeg om en Timing kjeden er brutt

En viktig del av bilens motor er timingen kjede eller belte. Funksjonen av kjettingen er vesentlig for å holde motoren i gang ved å la eksos-og innsugningsventilene å åpne og lukke i takt med stemplene. Hvis kjeden er brutt, da motoren ikke vil kjøre som det skal, og kan muligens tåle noen veldig alvorlige skader. Heldigvis, vil flere forteller tegn på en ødelagt timing kjeden lar deg enkelt ta opp og løse problemet, forhåpentligvis uten skader på motoren. Instruksjoner
en

Notice hvis motoren fusker. Dette kan omfatte dårlig akselerasjon, evnen til å opprettholde hastigheten din eller bare generelt ikke opptre som normalt. Siden timing kjeden styrer en så viktig komponent i motoren, er det sannsynlig at noen av disse problemene kan stamme fra en ødelagt belte.
2

Sjekk for å se om du får den vanlige drivstofføkonomi. Hvis du oppdager at du brenner gjennom drivstoff mye raskere enn bilen normalt ville, så er det en god sjanse for at timingen kjeden er brutt. Når du ikke opererer på 100 prosent, tvinger kjeden motoren til å jobbe hardere.
3

utføre en rekke tester for å se om timing belte fungerer eller ikke. Du kan fjerne distributør cap og dra motoren rundt. Hvis rotoren ikke slå, så beltet er brutt. En annen test du enkelt kan utføre er å trekke ventilen dekselet mens motoren gå og se for enhver bevegelse fra ventilene. Hvis du ikke ser noe, så beltet er sannsynligvis ødelagt. En god faresignal for deg timing kjeden går dårlig er et høyt, uvanlig skrikende støy som kommer fra motoren din. Dette er et tegn på en løs kjede.
4

Kontroller om motoren fortsatt går. Hvis bilen ikke starter og likevel den interne elektronikken fortsatt arbeid (stereo, lys og lignende) så din timing kjeden er mer enn sannsynlig brutt. Sjansen er at beltet brøt og forårsaket alvorlig skade på bilen din også, men det er mulighet for at motoren ikke opprettholde noen skade.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66144.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer