Vil en O2 Sensor Årsak Bølgende?

Oksygen sensorer er blant de mest interessante og viktige sensorer på motoren din. Faktisk var den gamle O2-sensoren en av de første gang brukt til å modulere elektronisk forholdet mellom brensel og luft som brukes av motoren - i en tid og med før det vi kjenner igjen som innsprøytning i dag tatt eksisterer. Bølger er blant de mange problemer en sviktende sensor O2 kan forårsake, men det er ikke det eneste. Hvordan en O2 Sensor anlegg

En O2 sensor er egentlig en kjemisk generator. Den ene siden av O2 sensorens følerelementet er eksponert til luft-strømmen, og den andre siden til luften utenfor. Når sensoren blir varm, vil elektronene flyter fra den høy-oksygen side til den lav-oksygen-siden av elementet, og skaper en strøm som vi kaller elektrisitet. De fleste biler bruker det vi refererer til som smalbånd sensorer, de bare produsere en lesbar spenning ved en viss temperatur, og når det er en presis mengde oksygen i eksosen. Sensorspenning vil falle av hvis det er enten for mye luft eller for mye drivstoff i eksosen.
Air /Fuel Justering

oksygen sensor er datamaskinens primære øye på hva som skjer i motoren. Uten en måte å overvåke hvor mye luft og brensel som kommer ut av motoren, er datamaskinen bare gjør en kvalifisert gjetning om hvilken motoren skal gjøre i henhold til de andre sensorene 'inngang. Dersom oksygen sensor forteller datamaskinen at det ikke er nok oksygen i eksosen - en "rik" tilstand som indikerer overdreven drivstoff - og deretter datamaskinen vil redusere mengden drivstoff injiseres i forhold til luft. Datamaskinen bruker O2 sensor for å opprettholde sin forsiktig balanse på ca 14 deler luft til en del drivstoff til alle tider.
O2 Sensor Failure

O2 sensor svikter sjelden direkte. Generelt, vil O2 sensorer gradvis miste effektivitet som de slites ut eller sensorføleren blir tett med forurensninger. Under normale omstendigheter, vil O2 sensor svare i løpet av millisekunder til små endringer i oksygeninnholdet i eksosen. Men at tap av effektivitet i O2 sensor bremser sensor responstid, slik at den reagerer på endringer i oksygeninnholdet i tideler av et sekund i stedet for tusendels sekund.
RPM "Jakt"

Datamaskinen svært sjelden legger seg på en bestemt mengde luft og drivstoff, det er alltid å gjøre mindre justeringer i forhold med informasjon fra O2 sensoren. Under normale omstendigheter, disse justeringene skje så raskt at du ikke legger merke til dem, de har en stabiliserende effekt på turtall på tomgang og under belastning. Men jo lenger reaksjonstid, desto mer må datamaskinen endre luft /drivstoff-forhold for å holde sensoren inngang på sikker gjennomsnitt. Tenk på dette "jakt" teknikk som prøver å kjøre ned en rett vei om du bare kunne snu rattet hardt venstre eller hard høyre. Fordi du ikke kan gjøre små kurs rettelser, ender bilen opp vandrende over veien bare for å liksom holde på den.
Bølgende

Mens du er cruising nedover veien, O2 sensor jakt vil manifestere seg som en konstant fosser. Dette fosser kan være ekstremt urovekkende hvis du tilfeldigvis være utsatt for reisesyke, siden konstant akselerasjon og retardasjon føles noe sånt som å kjøre en båt gjennom tung sjø.
Diagnose

Normalt vil datamaskinen kaste en sjekk-motor lys og en O2 sensor feilkode når sensoren blir ille nok til å surge. Men dette er ikke alltid tilfelle, noen ganger kan det O2 sensor lure maskinen til å tro at alt er greit. En rask måte å diagnostisere O2 sensor surge er å koble fra O2 sensor ledningsnett. Når du gjør det, vil maskinen som standard en standby program kalt "open-loop-modus", hvor det helt ignorerer O2 sensor input og bruker sin beste gjetning fra andre sensorer. Du kan forvente en sjekk-motor lys og et tap av makt, men den primære tingen du leter etter her er en reduksjon eller eliminering av fosser. Hvis det går bort når du kobler fra O2 sensor, så oddsen er bra at du har funnet problemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68711.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer