Hvordan teste om bilbatteri eller Dynamo er dårlig?

Testing av dynamo eller batteri i bilen krever en digital multi-meter med en spenning innstillingen på den. Batteriet i bilen har en rating på 12 volt, og bør ha minst at for å starte bilen. Hvis spenningen er lav på batteriet, må dynamoen å bli sjekket for å utelukke et problem med ladesystemet før du bytter batteri. Du kan teste systemet med en multi-meter for å fastslå effekten av batteriet og dynamoen, noe som gir deg et bedre inntrykk av tilstanden på batteriet og dynamoen. Du trenger
Digital multi-meter
Vis flere instruksjoner
en

Drei hjulet på den multi-meter til 20V innstillingen. Dette vil tillate deg å lese spenningen fra batteriet og dynamo.
2

Plasser røde testledningen fra multi-meter på den positive innlegg på batteriet. Plasser den sorte testledningen på batteriets negative. Legg merke til lesing på måleren, bør du ha minst 12 til 13 volt. Hvis avlesningen er lavere enn 12 volt, sjekk dynamoen å fastslå om det ikke er fullt ladet batteriet.
3

Start bilen og plasser den røde ledningen fra multi-meter på "B"-terminalen på baksiden av dynamoen. Plasser den sorte ledningen på bakken, må du ikke plassere den på dynamoen saken. Legg merke til lesing på måleren. Avlesningen bør være rundt 13,5 volt, og kan være så høy som 15 volt. Hvis avlesningen er utenfor dette området, ta ut dynamo for mer testing.
4

Test batteriet igjen mens motoren er i gang. Hvis spenningen lesing på batteriet er høyere enn 13,5 volt, er dynamoen prøver å lade den og batteriet må testes ytterligere. De fleste auto deler butikker kan teste batteriet for deg gratis hvis du fjerner den fra bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64771.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer