Knirkelyder når motoren slås på

Når noe ikke fungerer innen et kjøretøy, er en av de første tegn på svikt en unormal lyd laget av bilen. Hvis du hører et pip fra motoren din, må du vite hva som forårsaker det. Finne Noise

Sjekk hvilke kriterier må være oppfylt for å lage lyd. Finn ut om støy skjer bare ved oppstart, eller om det er også til stede i andre situasjoner. Sjekk også å se om lyden skjer bare når du starter bilen fra en kald temperatur, eller hvis det skjer på en varm start også. Ha en assistent starte bilen. Stå foran bilen med panseret åpent. Pass på at bilen er i nøytral med parkeringsbremsen på, eller i parkeringshuset utstyr før du starter bilen. Lytt nøye for å se om du kan finne den generelle delen hvor støyen kommer fra.
Serpentine belter og Alternators

Hvis lyden er en faktisk "knirker" det vil vanligvis kommer fra vekselstrømsgeneratoren region, eller remmen som driver den. Denne toppen årsaken til et pip når en motor starter. En PIP som kommer fra generatoren kan være forårsaket av tre primære problemer. Dynamoen belte eller serpentin belte kan være utslitt, er skivene ikke fungerer eller interne lagrene er utslitt. Beltet kan bli betjent av en kompetent gjør-det-selv-mekaniker. Inspisere belte for sprekker og oppflising, og se om den er løs. Hvis beltet er skadet, må den skiftes. Trinser kan også byttes ut hvis du kan få en ny del og føler seg trygg å ta fra hverandre en bil.
Bilder Non-Dynamo tåler trykket

Enhver lyd som er en «pip» er vanligvis knyttet til et belte eller annet sted i motoren. Det er en god idé å sjekke alle de andre belter som du har i bilen din hvis du hører denne type støy når du starter motoren. Mens moderne biler kjører de fleste tilbehørene og dynamo fra en enkelt serpentin belte, eldre biler ofte brukt en serie med V-belter. I tillegg kan den tannrem være en årsak til et pip eller hvin. En knirkelyder er en indikasjon på at et belte er slitt, eller at spenningen brukes til det er ikke riktig. Justere spenningen på noen belte som du føler knirker, eller erstatte det hvis det vises sprukket eller slitt på noen måte. Hvis ikke kan isolere knirker til et belte eller dynamo bør du ha en mekaniker ta en titt på bilen din.
Belt Justering og erstatning

Du kan prøve å justere spenningen på beltet hvis det virker løst. Finn strammeren. Det er en liten trinse som er fjærbelastet slik at den kan anvende varierende mengder av strekk på beltet. (Se Referanser 5) Hvis du ønsker å justere spenningen, bare løsne mutteren med en skralle slik at du kan stramme beltet etter behov. Hvis du ønsker å fjerne beltet, kan du også ønsker å installere en ny strammer for å bidra til å opprettholde sitt liv lenger. Et belte med en dårlig strammer vil slites fort ut. (Se Referanser 4) En slitt strammer kan også føre til at hvin. Installere den nye strammeren, og rute beltet gjennom alle trinser i samme retning som det var tidligere rutet. På en serpentin belte der ruting kan være komplisert, være sikker på at du ser på diagrammet under panseret ditt som viser belteføring. Hvis du ikke kan finne en der, sjekke eierne manual for belte diagrammer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66688.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer