Hvordan vet jeg om en Shock er utslitt

Utslitt sjokk og struts kan alvorlig kompromittere stabiliteten og ytelsen til alle kjøretøy. Støtdempere er separate komponenter fra skruefjærene, mens streverne er integrert med spiralfjæren og festet til integralet knoke av hjulene. Mens en visuell inspeksjon av støtdemper kan bestemme sitt behov for erstatning, er det ikke alltid veien å diagnostisere suspensjon komponent. Slitte sjokk (og struts) kan diagnostiseres gjennom en både en visuell og fysisk inspeksjon. Du trenger
Kjøretøy jack
Jack står
lommelykt (valgfritt)
Vis flere instruksjoner
en

Approach bilen (og plassere et kne på venstre eller høyre side av det fremre eller bakre støtfanger. plassere så mye vekt på kneet som mulig og jounce bilen tre til fire ganger. Fjern kneet og se returen av stansingen. Hvis bilen er fortsatt rocking etter to avvisninger eller mer, bør sjokk byttes. (Denne testen er for personbil bare. Den vil ikke fungere godt på en lys til heavy duty lastebil eller SUV fordi de har en stivere spole eller blad fjæring.)

2

Test kjøre bilen. Telltale tegn på slitte eller defekte støtdempere er bilens fjæring bunnen når du går over humper, nese-dykking i fronten når du bremser, huk påkjørsel ved akselerasjon eller merkbare side-til- side bevegelse når du tar hjørner (nok til å kompromittere styring evne og håndtering av kjøretøyet).
3

Parker bilen på et hardt, flatt underlag og sett på parkeringsbremsen.

4

Hoist fronten på bilen oppover med en jekk og støtte kjøretøyet på en jack stå, en side om gangen for å heve hele forakselen
5

Inspiser. coil eller bladfjærer for åpenbare tegn på brudd eller svakhet mens inspiserer sjokk.
6

visuelt skaftet av støtdemper for tydelige oljelekkasjer som dekker sjokk. dempere som har blitt lekker for en periode kan også ha et belegg av gråsort farget sand og rusk på skaftet av sjokk. En lekker sjokk er en ugyldig test for å fastslå resultatene av sjokk siden du ikke kan finne ut hvor mye olje igjen inne i skaftet . Men når et sjokk begynner å lekke, er det ikke kommer til å stoppe og bør noteres for fremtidig erstatning.
7

Utfør trinn 4 og 6 for bakakselen.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66753.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer