Indikator at dynamoen i en bil er sviktende

Generatoren drives av en serpentin eller tilbehør belte som er koblet til veivakselen skivene. Dynamoen jobb er utelukkende for å generere elektrisitet til bilens elektronikk og lade opp batteriet mens motoren er i gang. De fleste dynamoer sette ut rundt 14,5 volt og mellom 80 og 120 ampere, avhengig av merke og modell av kjøretøyet. Når en dynamo svikter, vil alle de elektroniske komponentene i bilen stole på bare batteriet, og en gang at batteriet faller, vil kjøretøyet stall. Dash varsellys

De fleste biler bygget i det siste tiåret eller så har datamaskiner som overvåker produksjonen av dynamoen. Når dynamoen utgang faller under et visst punkt, vil datamaskinen utløse funksjonsfeil lys, som indikerer det er et problem. Noen biler har også volt meter bygget inn i dashbordet, og disse meter bør alltid lese oppover på 14-16 volt når motoren er i gang. Noen ganger varsellys er i form av en liten rød batteri eller et lys som sier "Gen," uansett, er dette et godt tegn dynamoen liv er nær slutten
. Dim lyskastere

Husk frontlysene opererer utenfor samme batteri og spenningsforsyning som resten av bilen, og de trekker mye strøm når den er slått på. Hvis lysene har merkbart blitt svakt eller sakte dimming, så er det et klart problem og dette er en god indikator på at dynamo svikt er nært forestående.
Dødt batteri
p Hvis det ikke er noen komponenter igjen på natten og du må hoppe starte bilen om morgenen, er dette vanligvis en indikator på en utladet eller dårlig batteri, men det kan også bety dynamoen er sviktende. Har batteriet diagnostisert til å avgjøre om batteriet bør byttes ut. Hvis generatoren er bare å holde opp med alle de elektronikk i kjøretøyer, er det ikke i stand til å levere en tilstrekkelig god kostnad til batteriet. Dette fører ingen starter forholdene etter at bilen er parkert.
Støy og lukt

dynamoen skivene er koblet til dynamoen er rotoraksel, som er støttet av lagrene og /eller foringer. I tilfelle av et løst belte, en over-strammes beltet eller bare overdreven bruk og alder, kan lagrene slites ned. Defekte dynamo lagrene vil skape en growling støy, som er et sikkert tegn er det på tide å bytte dynamoen. Slitte eller skadde foringer vil skape en gummi brennende lukt, og hvis viklingene inne i vekselstrømsgenerator er defekt, vil det være en lukt av brent elektrisk ledning, selv når motoren er slått av. Hver gang du observerer noen av disse symptomene, dynamoen vil mest sannsynlig kamp for å skape god elektrisitet.
Sviktende electrial komponenter

I noen tilfeller, når dynamoen er ingen lenger legge ut nok spenning til å kompensere for bruk av komponenter som er installert i kjøretøyet, vil enkelte komponenter flimre eller overstrømsvern og på, og dette er ganske vanlig med radioer, f.eks. Kuppelen lys eller kart lysene vil svinge i lysstyrke. Kjøretøy med etter-markedet stereoanlegg vil oppleve ekstrem avløp fra de fleste komponenter under stor kraft trekker fra forsterkeren, fordi dynamoen ikke er i stand til å kompensere for en så sterk uavgjort.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68626.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer