Hva er galt med en bil hvis når du starter, vil du høre Sliping

De fleste biler har personligheter av sine egne;? Disse kan være urovekkende for tilfeldige passasjerer mens deres vanlige sjåfører ikke merke til dem i det hele tatt. Presentasjonen av en ny støy, men indikerer normalt at en komponent har feilet eller er nådd slutten av sin levetid. Det er en rekke mulige årsaker for sliping som kan høres når motoren går på tomgang eller blir kjørt. Dynamo

bilens dynamo - eller, i vintage biler, generatoren - skaper elektrisitet til å erstatte det som er trukket fra batteriet for å kjøre tenningskretsen, belysning og andre komponenter. Det gjør den ved å spinne en rotor inne i et bur av kobber viklinger. Rotoren er understøttet på lagrene og spunnet ved en vifte eller serpentin belte, som selv dreies ved en trinse på enden av veivakselen. Fordi beltet må være stramt for å dreie rotoren, det setter en belastning på lagrene, hvis de mislykkes, forårsaker de en skrapelyd
Pumper

Begge. servostyring og bremsesystemer omfatter pumper som har interne svinger og løpehjul. Disse kan svikte og føre til en skrapelyd. Normalt, hvis støy er forårsaket av en mislykket servopumpe, vil det bli høyere når hjulet dreies til full lås. Ofte vil bare topping opp væskenivået kurere støy, men lavt væskenivå er et symptom på en svikt et sted i systemet som må adresseres.
Bremser

En rekke komponenter som ligger under bilen kan svikte fra enkle "slitasje", og lager lyder på visse hastigheter som høres ut som sliping for det menneskelige øret. Luftsluse i bremsesystemet kan føre til en eller flere stempler i brems trommer til å sprette opp og ned veldig raskt, noe som kan høres ut som sliping, og dette er en svært sjelden forekomst. Oftere, sliping fra bremser tyder på at pads, trommer eller rotorer er slitt og har behov for utskifting. Kjøretøy med oppbremsing problemer bør ikke kjøres.
Under bilen
p Hvis en skrapelyd kommer fra under bilen når du prøver å starte den, betyr dette vanligvis girene på startmotoren er drivpinjongen er slitt og er ikke engasjerende riktig med sine kolleger inne i motoren. Sliping lyder fra under bilen når den blir drevet kan tyde på en tørr eller slitt hjullager, en slitt CV joint eller en støtdemper som må skiftes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68520.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer