Kjølevæske lekkasje i fronten av motoren på en 2001 Jeep Six Cylinder

Denne mektige motoren er en stor bidragsyter til robust pålitelighet jeep eiere har kommet til å forvente. I bruk i mange modell år, har varianter av denne in-line seks drevet sin vei over millioner av miles. Kjølesystemet av 2001-modellen inkluderer de samme enkle komponenter som finnes på alle Jeep motorer av denne konfigurasjonen. De kjølemiddelsjekk som ofte oppstår over tid er lett diagnostisert når noen mekaniske påfunn er forstått. Vann overalt

Når en vannpumpe lekkasjer gjennom sin interne segl, får kjølevæske gjennom tetningen mens impeller aksel spinner. Den unnslapp kjølevæske drypper ut av et gråter hull i bunnen av pumpehuset, eller støping. Den synkende dråper kolliderer med bevegelige motordeler nedenfor, og kjølevæske ser ut til å komme fra overalt. Kjøleviften hjelper distribuere i rotet, og nøyaktig diagnose er avhengig av visuell inspeksjon av gråte hullet med motoren stoppet. Visuell kontakt med gråte hull kan være vanskelig på grunn av hindringer i nærheten, men noen kjølevæske sett det indikerer en lekk vannpumpe.
Pakning rop

Mens pakningen bak vannpumpe sjelden lekkasjer, svikter den på termostathuset ofte. Når kjølesystemet er opp til normale driftstrykk, kan det defekte pakning tillate små mengder kjølemiddel å runde ned langs fronten av motoren. Sluttresultatet kan synes å være en lekkasje på bunnen av motoren, eller lavere radiator slangen mens parkert. Trykktesting kjølesystemet vil snart oppdage denne pakningen svikt. Skifte termostat i løpet av denne reparasjonen er en forsvarlig vedlikehold praksis.

Hose Issues

Ofte oversett og tatt for gitt, slanger kjølesystem sjelden mislykkes alle plutselig. De gummislanger kan råtne på innsiden før noen åpenbare ytre tegn. Siving på en slange tilkobling nettstedet kan indikere slange eller slangenippelens er korrodert, råtten eller forvrengt. Øvre og nedre radiator slanger, samt en varmeovn slange, alt festes på forsiden av motoren. Etterstramming av slangeklemmer kan stoppe mindre innsig om slanger og nipler de kobles til ikke er dårlig korrodert eller forvrengt.
Mer gjemmesteder
p Det er mulig for bortkommen kjølevæske fra en radiator lekkasje til å bli strødd om av motor vifte, villedende noen visuelle inspeksjoner. Denne årsaken kan til slutt signalisere sin tilstedeværelse med skyer av damp. Ingen slike åpenbare tegn vil bli stilt ut ved en defekt toppakning. Denne pakning normalt tetter kjølevæske passasjer i motoren, men kan svikte på subtile måter, slik at kjølevæske ikke vise seg på forsiden av motoren under visse omstendigheter. Enkelte tester kan avsløre defekt steder, og komponent erstatning er vanligvis den eneste varig reparasjon.
Kjøling Pytter

De fleste motor kjølevæske er svært giftige på grunn av deres kjemiske makeup, og noen lekkasje bør tas på alvor. Noen dyreliv eller nabolaget kjæledyr som drikke væske kunne bli drept. Aldri tillate kjølevæske pytter rest, og det kan være dager før det fordamper eller absorberes av jorden. Grunnforurensning med kjølevæske er ulovlig og alle brukt kjølevæske skal behandles som spesialavfall. Din lokale deler butikken eller verksted kan tilby denne tjenesten gratis.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68516.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer