Slik feilsøker den Radiator Fan på en 1994 Honda Civic 1.6L

Honda lanserte Civic i 1973 årsmodell, som en subcompact men rommelig bil. Hele sin levetid, har Civic sett åtte generasjonsskifter. Noen endringer var relativt beskjeden, mens andre involverte en komplett redesign. Civic har nå blitt et symbol på lang levetid og pålitelighet i bilverdenen. 1994 Honda Civic kom standard med en 70-hestekrefter, 1,5-liters, firesylindret motor. Den største og kraftigste motoren på 1994 Civic var den 1,6-liters, firesylindret som produserte 125 hestekrefter. Når radiator vifte slutter å virke i 1994 Civic, må du feilsøke vifte for å reparere det riktig første gang. Du trenger:
2 startkabler ledninger
multimeter
Kombinasjonsnøkkel
1-quart kjele
Rent vann
Stove
Digitalt termometer
String

Vis flere instruksjoner
en

Pull sikring nummer 13, radiator fan sikring, fra under panseret relé og sikring boksen og sjekke metall glødetråd inni sikringen. Hvis filamentet er ødelagt, bytt ut sikringen og kontroller viften. Hvis glødetråden er i ett stykke, installerer sikringen og fortsette med diagnostikk.
2

Trekk ut pluggen fra baksiden av radiatoren viftemotor. Kjør en jumper wire fra den positive batteripolen til positiv spiss på viften motorens mottaket - den blå ledningen kobles til. Kjør en annen jumper wire fra minuspolen på batteriet til den andre spiss i viftemotor mottaket.
3

Watch for viften å begynne å flytte. Hvis den ikke klarer å kjøre, må du bytte viftemotor og test fan. Hvis det går, fortsetter med diagnostikk.
4

Fjern radiator fan relé, som ligger i under-panseret relé og sikring boksen på passasjersiden indre fender. Les kretsen kartet for å identifisere bryteren side og på-siden, har kraften side en konstant linje koblet til en spiral-lignende linje. Bryteren side har en stiplet linje.
5

Koble strøm og jord til de to utstikkerne på strømmen siden av releet og test for kontinuitet mellom de to utstikkerne på bryteren side, ved hjelp av et multimeter. Hvis ingen kontinuitet eksisterer, erstatte releet og test på nytt. Hvis det er kontinuitet, installerer stafetten og fortsette med diagnostikk
6

Finn kjølevæske temperatursensor;. Det er plassert på fronten av motoren, ved fordeleren. Plasser et avløp fat under kjølevæske temperatursensor. Koble ledningsnettet fra kjølevæske temperatur sensor og fjern temperatursensor fra motoren med en kombinasjon skiftenøkkel.
7

Fyll en kasserolle med rent vann. Sett kjelen på en komfyr.
8

Connect multimeter testprober til de to utstikkerne på toppen av kjølevæske temperatursensor. Suspendere et digitalt termometer og sensoren i kjele med en hyssing. Dette hindrer dem fra å berøre bunnen av kjelen og skape en unøyaktig lesing.
9

Slå ovnen på å varme opp kjølevæsken i pannen, mens sjekke kontinuiteten mellom de to utstikkerne på temperaturføler . Det skal ikke være noen sammenheng mellom de to utstikkerne inntil kjølevæske temperaturen når ca 191 grader F. Fra 191 grader F og opp, skal kontinuitet eksisterer.
10

Bytt sensoren hvis det ikke lykkes den kontinuitet test og sjekker systemet. Hvis sensoren passerer kontinuitet test, er det et problem med Civic kabling. Sjekk og reparer alle brutt makt og jordkabler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68021.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer