Hvilken type Problem får du fra en dårlig Katalysator?

Katalysatoren i bilen fungerer som en slags etterbrenner, ved hjelp av varme og spesielle kjemikalier inne i en metall sak å brenne av skadelige avgasser før de kommer ut av eksosrøret . De underliggende problemene forbundet med katalytisk svikt stammer fra andre komponenter og systemer som gjør fungere skikkelig. Katalysator problemer vil dukke opp på ulike måter, og bilen driver eller eier bør være oppmerksom på eventuelle forløperen tegn før irreversible omformer svikt. Grunnleggende Katalysator Bygg og Design

Grunnleggende katalysatorer består av en ytre stål casing fylt med et substrat av kjemiske stoffer. To typer kjemiske stoffer finnes: BB-sized keramiske pellets og monolittisk honeycomb plater. Belegget på pelletene eller plater består av edelmetaller slik som palladium, platina og rhodium. Den fremre eller topp-siderommet holder reduksjonskatalysator, mens den bakre Huser oksiderende katalysator. Omformeren sitter rett bak det viktigste header pipe, som kommer ut i eksosmanifolden. Det er vanligvis sveiset eller klemme-boltet på hodet pipe.
Oksiderende, Two-Way Katalysator Funksjon

oksiderende, eller to-veis, omformere er mer enkle i kjemisk design enn tre-veis omformere og minimere hydrokarbon og karbonmonoksid forurensing. Oksygen, karbonmonoksid og hydrokarboner inn i converter, i samspill med underlaget materialer, noe som fører akselerert oksidasjon eller en flameless brenning. Den økte oksidasjon gjengir de skadelige utslippene døde eller kjemisk nøytral, og de kommer ut av eksos som ufarlig karbondioksid og vanndamp.
Treveis katalysator Funksjon
< p> Den treveis katalysatorer fungerer på samme måte til den oksiderende omformer, men det i tillegg redusere nivåer av nitrogenoksid. For dette formålet, disse omformerne ofte har luft injeksjon rør drevet av luftpumper, som akselererer den kjemiske transformasjon av oksideringskatalysator.
Overopphetet Utseende

kjemiske underlaget inne katalysatoren kan smelte, super-oppvarmet av en altfor rik luft-drivstoff tilstand, tennplugg miss eller annen tenning funksjonsfeil. Vanligvis omformere som har en 200 graders F differansen eller mer mellom innløpet og utløpet side av konverteringsprogrammet i normal hastighet viser indikasjoner på indre overoppheting og kan synlig slå den utenfor shell casing svart, med en regnbue-farget fargetone. En infrarød pyrometer eller kontakt temperatur probe brukes til å avgjøre om converter arbeider for hardt å utvise sterk varme.
Tilstopping

Når substratet innenfor converter smelter enten platina-palladium belegg eller aluminiumoksid honeycomb materiale, danner det en ugjennomtrengelig slagg, som blokkerer ut eksos flyt, tetter passasjer. Dette skaper en kraftig mottrykk som påvirker motorytelsen. Et tett omformer kan forårsake ujevn tomgang, motor nøling ved akselerasjon, svekket kraft, hard-start, og i noen tilfeller, en nei-start tilstand. Defekte komponenter som forårsaker altfor rik drivstoff-luft-blandingen, som sprakk distributør caps, feil EGR ventiler, feil timing eller skitne drivstoff sprøytebrukere kan alle føre til smelting. Dette symptomet kan diagnostiseres ved hjelp av et vakuum måler på inntaket manifold, eller en eksos mottrykk manometer før og etter omformer.
Begroing

begroing resultater inni katalysatoren når overflødig uforbrent drivstoff er til stede. Kjernetemperaturen av omformeren tilfelle behøver ikke å oppnå for høy temperatur, for eksempel en nedsmelting av substratet, men høyere enn normale temperaturer vil resultere, så vel som noen øket mottrykk. Når underlaget kjemikalier er utvannet, rå gass ofte kommer ut av eksosrøret på en svart sky. Underlaget kan faktisk bli våt, eller drivstoff-sotet. Gass kjørelengde lider, samt akselerasjon og total makt.
Lukt

Burned katalysatorer ofte avgir en hot-metal lukt, akkompagnert av lukten av brent råtten egg, som følge av brenning underlaget og overopphetet metall. Noen luftpumpe gummi linjer kan smelte, som avga en brent gummi lukt, samt enhver fiber pakning eller plast komponent. Lambda sonde ledninger kan avgi en skarp lukt på grunn av brent isolasjon.
Rettsmidler

For en katalysator for å gjøre jobben sin skikkelig, tenning og drivstoff systemer må utføre til produsentens spesifikasjoner. Dette inkluderer en riktig innstilt motor, uten misfires fra tenning deler feil og feilaktig justeringer av timing og den primære og sekundære tenningssystem. Denne sjekklisten inneholder punkter, plugger, kondensator, eller distributorless tenning, spiralfjærer, tennplugger, plugg ledninger og alle relative ECM sensorer. Drivstoffsystemet må ha riktig trykk og justering på forgasseren eller innsprøytning systemer, der luft-drivstoff blandingen er verken for tynn eller for rik. Et riktig innstilt og tidsbestemte motoren vil ikke skade den normale driften av en katalysator.
Feilkoder

Feilkoder kan vises på dashbordet som indikerer en "Check motor "eller" Emission Control "problem. En skanner verktøyet kan spille inn og referere til en bokstav og tall kode, spesielt skisserte den berørte delen. For eksempel vil en skanner som leser en kode fra P0420 til P0423 indikere en katalysator som ikke fungerer på topp effektivitet. Den omformer kan ikke være tett med en slik kode, men det vil vise temperatur og trykk forskjeller på innløp og utløp sider.
Garanti

Sjekk garantien på din katalysator hvis du har en nyere bil. Finn ut hvilke deler kommer under dekning, sammen med tidsperioden og-eller kjørelengde. Fyll ut påmeldingsskjemaet og sende det i. En katalysator garanti opphever ikke deg fra å holde kjøretøyet riktig innstilt til produsentens spesifikasjoner. Tid til å fange en sviktende converter er under et veldig tidlig stadium, basert på hvilken del som forårsaker tidlig svikt modus tegn.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68627.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer