Overoppheting i en '55 Chevy

Selv gitt den relative enkelhet av '55 Chevy kjølesystem, diagnostisere en overoppheting problemet kan være utfordrende. Først, er å finne ut om det er en ekstern lekkasje. Vanligvis vil det være flytende pytter under kjøretøyet eller den karakteristiske lukt av frostvæske hvis det finnes en utvendig lekkasje. Hvis, etter å undersøke området under kjøretøyet for væske, er det ingen tegn på en ytre lekkasje, er neste trinn for å kontrollere motorens kjølesystem for mulige grunner for overoppheting. En tjeneste manual for dette kjøretøyet vil gi konkrete, trinn-for-trinn retninger for å endre termostat eller fjerne radiator, hvis det er nødvendig. Du trenger:
Vehicle service manual, hvis tilgjengelige
Skrutrekkere
Nøkler (3/8'' til 7/8 ")
Standard socket satt
Cooling system manometer (kan ofte leies fra auto deler butikker)
Vann
Frostvæske
Vis flere instruksjoner
en

Kontroller kjølevæskenivået å bekrefte at kjølevæsken er til stede og sirkulerer. Fjern radiator cap mens motoren er slått av og kjølig (ikke fjern radiatorlokket når motoren er varm) og kontrollere at kjølevæsken er synlig.
2

Observer tilstanden til viftereimen og radiator slanger. Bytt belte hvis slitt eller frynsete. Bytt hovne eller misshaped radiator og varmeapparat slanger.
3

Start kjøretøyet med radiator cap fortsatt fjernet, og mens motoren varmes opp, observere driften av belter og fan. Hvis viftereimen er overdrevet løs, slå av motoren og juster remmen. Hvis viften ikke slår, slå av motoren umiddelbart. Løsne eller fjern viftereimen og forsøke å slå vannpumpen for hånd. Hvis fan vil ikke slå, vannpumpen er defekt og må skiftes ut.
4

Slå av motoren hvis viften slås fritt mens motoren er i gang, men vannet sirkulerer ikke, selv ved full driftstemperatur, som termostaten kan bli sittende fast. Det er ingen enkel måte å sjekke termostaten uten å fjerne den. Etter drenering av kjølevæske, koble fra den øvre slangen og fjern termostaten. Se servicehåndboken for retninger etter behov.

5

Bytt termostat Hvis den ikke kan betjenes manuelt. Fyll den med kjølevæske, start motoren og kontroller for å se om kjølevæske nå sirkulerer skikkelig.
6

Sjekk radiator flyt om overoppheting vedvarer. Hvis radiatoren er delvis eller helt plugget, vil kjølevæske ikke sirkulere. Vanligvis, hvis vannet ikke sirkulerer og motoren begynner å overopphetes, vil det ikke vann beveger seg gjennom den øvre radiator slangen om radiatoren er plugget. Ofte slangen vil ikke føler seg "full", som kan tjene til å bekrefte mangel på flyt gjennom radiatoren.
7

La motoren avkjøles, og deretter fjerne den nedre radiator slangen på radiator slutten. Fjern den øverste slangen fra vannpumpen, og se om vannet vil strømme fritt gjennom radiatoren og renne fra den nedre slangen da lagt på toppen slangen. Dersom den går tregt, er radiatoren mest sannsynlig plugget. Hvis strømmen er begrenset, fjerne radiator og få den reparert
8

Fest en spenning tester til radiatoren med motoren kjølig og kjølevæskenivået full hvis problemene vedvarer Pump trykkregulatoren til maksimalt trykk;... la dem sitte Hvis det er en lekkasje som ikke var visuelt påvist tidligere, kan den nå bli tydelig. Hvis trykket går ned uten tegn til en ekstern lekkasje, kan det være en intern motor problem, som for eksempel en lekkasje i hodet pakning eller en sprekk i motorblokk eller hodet.
9

Be en annen person til å visuelt sjekke fargen på eksosen når motoren startes. Noen toppakning lekkasjer kan identifiseres ved avslørende hvit røyk fra eksos ved oppstart.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66113.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer