Hvordan sjekke en datamaskin Kode på en 1989 Toyota 22RE

Selv om databehandling av moderne bilmotorer betyr færre deler kan betjenes under et tre i bakgården, er det også gjort diagnostisere problemer lettere. Et bord diagnostisk (OBD) dataskjermer alle elektronikk, og når det oppdager et problem, lyser "check-engine" lyset på instrumentpanelet. Datamaskinen lagrer også en kode som kan avleses med en billig enhet. Eldre biler, som for eksempel slutten av 1980-tallet Toyota lastebiler, bruker et eldre system kalt "blink koder" eller OBD-I koder. OBD blinker check-engine lys i en av 20 eller så koder av lange og korte blinker. En mekaniker deretter kryssreferanser blinke mønster med et diagram for å finne ut hvor OBD oppdaget en feil. Du trenger
Kort lengden på kabelen som skal brukes som en jumper
Tenningsnøkkel
Diagnostic kode diagram (se "check engine" i instruksjonsboken)
Vis flere instruksjoner

1 Under panseret

Slå av tenningen og åpne panseret. Finne kontakten boks, en liten boks rett bak hovedsikringen som er merket "Diagnose".
2

Åpne koblingsboksen og koble terminalene E1 og T med en jumper wire. Ikke koble til andre terminaler.
3

Slå på tenningen, men ikke start motoren eller trykk på gasspedalen.
4

Observer check- engine lys. En vanlig on-off-on-off mønster (begge "on" og "off" varer ca en kvart sekund) indikerer ingen problemer med koden lagres. Andre mønstre er uregelmessig, for eksempel, et halvt sekund på, et halvt sekund av, et halvt sekund på, ett og et halvt sekund av, et halvt sekund på, er diagnostisk kode 21 (feil i O2-sensor) . Kode 13 (RPM signal) er angitt med et halvt sekund på, ett og et halvt sekund av, og tre ganger ett halvt sekund "på" intervaller atskilt med en halv-andre "off" perioder.

5

Record blinke koden, og kontroller opp mot kryss-referanse diagram i bilens instruksjonsbok. Kartet vil vise hvilke elektroniske system eller sensoren har oppdaget en feil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65114.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer