Slik feilsøker en 1990 Toyota 22Re med Engine Light On

Moderne bilmotorer bruker mikroprosessorer for å styre mange systemer. Selv om de kjører renere og mer effektivt, feilsøking disse motorene krever tilgang til en ombord diagnostisk (OBD) datamaskin. Når OBD registrerer en feil, lagrer den en diagnostisk kode og slår på problemer lys, eller "check-engine" lys. For post-1995 biler, kan OBD koder leses med en håndholdt OBD-II code reader. Hvis bilen er eldre enn 1995, kan mekanikk lese en OBD-I koden ved dekoding en serie med blinker kontrollert av OBD. Denne koden kan deretter kryssrefererte med et diagram av koder for å finne ut hvor feilen oppdaget av OBD ligger. Du trenger
Wire for en jumper
Tenningsnøkkel
OBD diagnostisk kode diagram (under "check engine" i instruksjonsboken)
Vis flere instruksjoner
1

Vri tenningen slås av.
2

Åpne panseret og finne kontakten boksen. Dette er en liten boks, i nærheten av hovedsikringen, merket "Diagnostic".
3 Koble terminalene med en kort lengde på ledningen

Åpne esken og koble terminalene E1 og TE1 med en jumper ledning. Vær forsiktig så du ikke å koble til andre terminaler.
4

Slå på tenningen, men ikke start motoren eller trykk på gasspedalen.
5

Se check-motor lys, som vil begynne å blinke. En vanlig on-off mønster (både på og utenfor er omtrent en fjerdedel sekund lang) betyr at ingen problemer med koden er lagret. Andre mønstre inneholde en kode i to sett med blinker et halvt sekund lange og adskilt med et halvt sekund. Settene er atskilt med en ett og et halvt sekund pause.
6

Telle blinker i det første settet, og deretter telle blinker i det andre settet. Et mønster av tre blinker, pause, betyr én Blinkkode 31. Et mønster av ett blink, pause, fire blinker, betyr kode 14, og så videre.
7

Record blinke koden, og kontroller opp mot kryss-referanse diagram i brukerhåndboken for å bestemme betydningen av koden.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65115.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer