Slik feilsøker dynamoen for en Toyota Truck

The dynamoen i din Toyota truck er en viktig del av ladingen og elektriske system. Når lastebilens motoren er i gang, genererer dynamo en elektrisk strøm som leveres til batteriet. Dette er nødvendig fordi batteriet mister strømmen hver gang du starter bilen eller bruke tilbehør, for eksempel stereoanlegget eller frontlykter. Uten generatoren genererer en konstant ladning, vil batteriet utlades helt og være ubrukelig. Teste Toyotas dynamo for å sikre at den fungerer korrekt vil bidra til å hindre deg fra å bli strandet med et dødt batteri sted nede linje. Du trenger
12-volts digitalt voltmeter
familiemedlem eller en venn
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret på din Toyota lastebil og kontroller at du kan få tilgang til batteripolene. Hvis det er noen deksler eller plater over batteriet må du fjerne dem.
2

Vær sikker på at du har hendene og verktøy klart av noen av motorens bevegelige deler. Fortell din familiemedlem eller en venn til å komme i førersetet og starte bilen. Har din venn eller familiemedlem sving på high-beam frontlykter.
3

Koble 12-volts digitalt voltmeter til batteriets terminaler. Selvfølgelig må voltmeter være slått på, satt til DC skala og 12-volt. Når du fester voltmeter, må den positive ledningen på apparatet kobles til plusspolen på batteriet og den negative ledningen til den negative terminalen. Tilkoblingene må være sikre.
4

Se på voltmeter digitale skjermen. På dette punktet, bør du se en lesning av ca 13,8 til 14,2 volt, selv om det kan variere så høyt som ca 14.5. Dette er grunnlinjen lesing for dynamo din. Med noe mindre enn 13,8 volt, kan du anta at lastebilens dynamo er ikke å gi en tilstrekkelig oppladet.
5

Fortell din venn eller familiemedlem til lett tråkke på gasspedalen, øker motorens turtall til en jevn 1500. Igjen, se på voltmeter din. Denne gangen skal du se en høyere lesing, et sted mellom 14,2 og 14,6. En avlesning på mindre enn 14,2 er en indikasjon på at dynamoen kan ha en dårlig diode, eller andre problem.
6

Fortell din venn eller familiemedlem til å slå av Toyotas frontlykter og samtidig opprettholde motoren på 1500 rpm. Hold et øye med voltmeter display i minst ett minutt. Generatoren bør gi en jevn spenning. Hvis du ser spenning pigg utover 14,8 volt, er det en indikasjon på at dynamoen overlading. Dette er ofte på grunn av en dårlig spenningsregulator, som er innebygd i dynamoen på de fleste moderne biler. Overlading er skadelig for batteriet, som betyr at du må ta bilen inn for reparasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65116.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer