Hva er årsaken til Ujevn Spark Plug Wear?

Moderne tennplugger er mer holdbare enn de fleste tidligere design. Inntil nylig, plugger gnist sjelden varte i mer enn noen få tusen miles, og kjeder av tune-up butikker blomstret ved å tilby denne viktige tjenesten. Profesjonelle teknikere og gløgg amatører inspisere tennplugger å måle motoren og tenningssystemet forhold. Utseendet av virksomheten slutten av ethvert tennplugg kan ofte avdekke et avvik i den aktuelle sylinderen. Ledetråder bød av tilstanden og slitasje mønster av elektrodene ofte hjelpe deg å diagnostisere symptomer fra feil tenning timing til dårlige kjørevaner. Nøyaktig lese dine tennplugger kan gjengi mer verdifull informasjon enn teblader eller palm lesere noensinne avslørt. Slitasje

Normal slitasje av en tennplugg er utstilt ved noen erosjon av midtelektroden. De kvadratisk snitt skuldrene av elektroden blir avrundet, og den side, eller underlaget kan elektrode vise noe tap av materiale også. Pluggen gap er utvidet ved dette normalt tap av materiale, og motorytelse og drivstofføkonomi lide. Uniform slitasje på hver plugg kan bare indikere behov for vedlikehold, men uttalt slitasje av en enkelt plugg kan betegne en mager drivstoffblanding ved at sylinderen. Et vakuum lekkasje kan mistenkes i slike tilfeller. I tilfeller hvor midtelektroden slitemønster etterligner kurve av side-elektrode, er vesentlig tap av åpenbar. Dette ensidig uttømming er normalt finnes i mindre motorer, på grunn av de tyngre belastninger som de opplever.
Running Hot

En tennplugg som kjører for varmt kan slites ujevnt og for tidlig. Overskuddsvarme er vist ved elektroder med uberegnelig slitasje mønstre som er fri for aske eller andre avleiringer. Den hvite isolering av elektroden kan også være blemmer ved den ekstremt varmebelastning. Slike forhold bemerket på alle tennplugger kan indikere altfor avansert tenning timing eller motorens kjølesystem manglene. En enkelt plugg som lider dette symptom kan skyldes et vakuum lekkasje i den sylinder. Et vakuum lekkasje fortynner brennstoffblanding med overdreven luft som øker interne temperaturer og reduserer Vareheisen av tennpluggen. En plugg med en kjøligere varme rekkevidde kan løse problemet, er en gang skikkelig tenning timing, drivstoff levering og motorens kjølesystem bekreftet.
Hard Knocks

Engine gnist dunke eller "ping", kan vanligvis høres fra innsiden av kupeen av et kjøretøy. Hver knock er faktisk en for tidlig detonasjon i et forbrenningskammer. Spark knock kan være forårsaket av en defekt utslipp kontroll enheten, feil tenning timing, overdreven motorbelastning og dårlig kvalitet på drivstoffet. Tennplugger som er utsatt for detonasjoner viser ofte sprekker i elektroden isolasjon. Ikke bare dårlig timet eksplosjon skade pluggen isolasjon, men stemplene kan bli ødelagt av rusk eller hjernerystelse. Det mindre bry av down-shifting hensiktsmessig eller kjøpe kvalitet drivstoff blekner i forhold til å håndtere katastrofale motorhavari.
The Gap Index

Ujevn erosjon kan elimineres ved moderne tennplugg design som inkluderer flere jordelektroder eller overlegen metall legeringer. Men motorbyggere og racing entusiaster praktisere kunsten tennpluggen indeksering å demme ensidig slitasje og for å dra full nytte av sylinder design og tenningssystemet evner. Pluggene er montert i topplokket før den er festet til blokken ved. Dette tillater posisjonering av elektrodeavstanden for optimal forbrenning og ensartet slitasje. Pluggene er vatret å sikre innretting, og topplokket er montert. Til tross bekostning av premium, høy ytelse tennplugger, de forblir et levedyktig alternativ til slike kompliserte prosedyrer. Moderne bilmotorer nyte sterkt lengre vedlikeholdsintervaller, men endret, eller på annen måte pirkete, kan motorene dra nytte av periodiske plug inspeksjoner, rengjorde og justeringer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68697.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer