Virkningene av Brann på motorblokk

Motorer er i bransjen for brann, de bruker den til å lage strøm, inneholder de sin vrede, og de kanal overskuddsenergi unna der det kan gjøre noen skade. Men på samme måte som en grevling på en kjede er mer nyttig og mindre farlig enn en skole med haier, slik at brannen å forlate rammen av brennkammeret kan føre til alvorlige problemer for motorens metalldeler og alt knyttet til dem. Det grunnleggende problemet

Rent jern blir flytende ved ca 2700 grader Fahrenheit, og aluminium på rundt 1200 grader. Drivstoffet i motorens brennkammer brenner på et sted mellom 2500 og 3800 grader avhengig av motor, dieselmotorer kan enkelt fylle disse temperaturer i noen high-boost applikasjoner. Gitt at det er rimelig å lure på hvordan en motor overlever i det hele tatt, spesielt med tanke på at de fleste bruker aluminium stempler og topplokk. Grunnen til at motorene overleve er at selve overflatene aldri bli så varmt, varme trenger inn i metallet til en viss grad, men raskt gjennomfører gjennom metall til kjølesystemet
de første stadiene av Burn med

De fleste motoren tenner skje fordi enten oljeslam rundt det tenner eller fordi en drivstofflinje sprekker. I friluft, bensin brenner på ca 500 grader, olje og fett på rundt 700 og diesel på ca 750 grader. Mens brennende olje eller diesel kan og vil slå aluminiumsdeler til en skinnende dam, det er hva som ild gjør med beslag og kjølesystem som til slutt ødelegger motoren. Når ilden smelter det elektriske anlegget, stopper motoren stanser og kjølesystemet. Neste, de 700-graders olje brannskader gjennom drivstoff, servostyring og overføring kjøligere linjer, noe som gir enda mer flytende drivstoff til brannen.
Bilder The Meltdown

Mens ekstra fyringsolje ikke hjelper, bryter alle Hades virkelig løs når ilden svekker og spretter av slangeklemmer på kjølevæske slanger. Vannet inne i slangene faktisk vil beskytte dem til en viss grad, men brannen vil myke slangene og den tynne aluminium og tinn stropper som holder dem til blokken. Når kjølevæsken spruter ut av blokken, går all kjølevæske kapasitet i topplokk unna. På dette punktet, når blokken, tetninger og alt metall inne i motoren raskt temperaturen i brannen. Aluminium har ikke en sjanse, spesielt hvis det er tilstrekkelig ventilasjon rundt blokken og branntemperaturer gå opp.
Warpage

Oppvarming materiale opp, spesielt et krystallinsk materiale som jern, fører det til å utvide, kjøling det fører til at materialet til kontrakt. Du har sikkert hørt det gamle bit av råd om ikke å sette kaldt vann i en overopphetet motor. Det er fordi dette vil føre til rask, lokalisert sammentrekning noen steder og rive blokken fra hverandre fra innsiden og ut. Den jernstøperi som strømmet din motorblokk og hoder brukt en gigantisk ovn og flere kjøling etapper for å sikre at hele blokken avkjølt i samme takt. Og selv da kreves blokken maskinering for å sikre de riktige toleranser etterpå. Mens få blokken varmt ikke nødvendigvis skade den, ujevn kjøling fra 700-pluss grader vil føre til at det å vri og deformere.
Vesentlige endringer

Alle med erfaring sveising eller fabrikere metall kan fortelle deg at mange går på med metall før det blir til smeltepunktet. Herding og gløding er gamle teknikker som innebærer oppvarming av metallet opp til en gitt temperatur, og enten raskt å kjøle det for å gjøre det vanskeligere eller langsomt nedkjøling til anneal den. Iron vil nå et temperament punkt på godt under 700 grader, og få den opp til 700 grader eller mer permanent omorganisere materialets atomer. Hvor raskt eller sakte du avkjøle metallet vil avgjøre sin hardhet, som er den andre store årsaken til at støperier nøye kontrollere kjøling priser. Ujevn kjøling priser i motoren vil ikke bare deformere det, men vil føre til variasjoner i hardhet som vil sikkert vise seg å være skadelig i det lange løp.
Hva du kan gjøre
p Hvis du mister all kjølevæsken og motoren er verdt innsamling, da er du nesten helt sikkert kommer til å trenge å re-maskin alt i den. Dette inkluderer de viktigste boringer, sylinder borer, blokk og hode dekk, lifter borer, ventilføringer - i utgangspunktet hvert punkt der blokken rører ved noe. Unnlatelse av å gjøre dette vil raskt ødelegge motorens lagre og bevegelige komponenter etter at du setter alt sammen igjen. På dette punktet, kan det være bedre å bare kjøpe en ny motor. Men om det er verdt innsamling, kan du seriøst vurdere å ha det Cryo-behandlet for å ikke bare gjenopprette selv hardhet, men faktisk forbedre den. Cryo-behandling involverer oppvarming av motorblokken opp til omtrent 350 grader, langsomt nedkjøling til negativ-350 med flytende nitrogen og gjenta syklusen flere ganger i løpet av flere dager. Mens kostbar, vil Cryo-behandling endre krystallstrukturen av blokk fra en standard Austentite til en supersterk Martensite. Denne prosessen kan gjøre alle deler i motoren din om 2,5 ganger sterkere og mer langvarig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68696.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer