Betyr få en dårlig Lifter Verre når motoren varmes opp?

Hver motor på veien i dag som har en blokk montert kamaksel har løftere, det være seg fast eller hydraulisk. Det generelle formål av løftemekanismen er å omdanne roterende bevegelse av kam til den lineære bevegelsen som kreves for ventilen tog. Det er ikke en fastsatt tid til det livet en løfter, men som alle bevegelige deler i en motor kan de mislykkes over tid. Lifter støy er ofte forveksles med andre vanlige lyder, så det er viktig å vite hva symptomene kommer fra en defekt løfter. Det er også viktig å forstå hvordan valvetrain som helhet fungerer og opererer. Jobben til en Lifter

løfteren fungerer som bindeledd mellom kamaksel og push rod. Som kamaksel lapp presser oppover på løfteren, er bevegelsen overføres til støtstangen og deretter rocker arm. De rocker arm svinger nedover, som arbeider mot ventilen våren og åpner ventilen. En hydraulisk løfter bruker en pute av olje, for å fylle gapet i avstander på den valvetrain. Som Lobe presser oppover på løfteren, og klaring fra slitasje og motor utvidelsen er overvunnet av oljen inne i løfteren, noe som gjør det som om det ikke er klaring mellom valvetrain komponenter i det hele tatt.
Failure

Heiser kan mislykkes for en rekke årsaker. Noen ganger vil mangel på riktig smøring fra en gunked opp motoren hindre at olje kommer inn i løfteren, i hovedsak eliminere olje pute. Det går rett langs linjen med skitt forurensning i olje-og blokkert olje passasjene til hver løfteren. Den grunnleggende prosjektering av en hydraulisk løfter omfatter fire stykker: den socket, stempelet, ventil mekanisme og kropp. Hvis helst stempelet løsner inne i kroppen eller ventilen mekanismen svikter, kan løfteren kollapse og skape skravling hver gang kamaksel hever løfteren. Løftere kan også bli sittende fast i sine hull under bevegelse og hindre en ventil fra å åpne eller lukke skikkelig. En mislykket lifter kan føre til bøyde ventilløfterne, ødelagte vippearmer, og selv ventil skade hvis en ventil sitter fast åpent under forbrenningsprosessen.
Tale Tale Signs
< p> De fleste kan forvirre en motor dunke eller gnist banke med en defekt løfter. Ventilen tog i enhver motoren er kjent for å skape en tikkelyd som helst det er overdreven klaring. Tikkende lyden av en løfter feil vil komme fra midten av motoren vannrett eller på toppen av motoren under ventilen dekker. En stikker eller på annen måte defekt løfteren vil ofte resultere i tilhørende sylinder feiltenning og generell svak motorytelse. Til slutt, når som helst disse skiltene begynner å overflaten, bør det bli løst raskt for å hindre ytterligere skader på motoren og overdreven reparasjonskostnader.
Oppstart for å varme opp

Noen ganger litt tette olje passasjer vil føre til løfter tikker for første minutt eller to før motoren varmes opp. Dette skjer fordi oljen er tykkere når den er kald og som olje varmer kan det virke sin vei gjennom tette passasjer og løfteren kan fungere som normalt. I de fleste tilfeller hvis en løfter faktisk har feilet eller er slitt nok til å lage bråk, støy forblir omtrent den samme uavhengig av motortemperatur. På den annen side, hvis oljen ikke er blitt forandret og har mistet sine smøreegenskaper ekstra klapre kunne opprettes grunn av mangelfull smøring. Det samme konseptet gjelder for situasjoner der det er altfor tynn av en olje er lagt til motoren, hindrer riktig smøring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68807.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer