99 Jetta boder på Cold Start

Utstyrt med en 2,0-liters motor og manuell girkasse din base model 1999 Volkswagen Jetta har blitt kjent som en pålitelig og troverdig kjøretøy. Det betyr mye i form av pålitelighet for å kunne hoppe i bilen og gå til enhver tid om nødvendig, slik at en drøye problem når motoren er kald er en alvorlig sak. Det er mange forskjellige ting som kan føre til Jetta å stoppe umiddelbart ved oppstart, men å finne nålen i høystakken vil ikke være så vanskelig hvis du kjenner de rette stedene å lete. Luft og drivstoff

Når du først starter motoren din PCM oppdager motoren er kald og gir en fet drivstoffblanding. Denne drivstoffblandingen er nødvendig fordi bensin på en kjøligere temperatur ikke fordamper så raskt og varm bensin. Når motoren varmes opp, fordamper brenselet mye raskere i forbrenningskammeret, slik at PCM kan returnere luften at bensinblandingen tilbake til sitt optimale nivå. Når kaldt steiling er et problem bør du først sjekke alle dine vakuum linjer og pakningene rundt spjeldhus og inntak manifold. Hvis det er ekstra unmetered luft inn i forbrenningskammeret drivstoffblandingen kan være å helle for å opprettholde riktig forbrenning på et kjølig motor. Hvis Jetta går bra etter sin varmet opp, er dette sannsynligvis din sak. En delvis blokkert drivstoffslangen eller filter, sammen med tette dyser kan også føre til steiling ved oppstart på grunn av mangel på drivstoff.
Sensorer

gasskontroll modul og inntak lufttemperatur sensor kan føre til en kald drøye situasjon. Hvis luftinntakstemperatur sensor rapporterer en falsk verdi PCM kan forsyne å lene av et drivstoff blanding. Hvis gassregulatoren modulen er defekt kan det være slik at for mye luft inn i motoren når det er kaldt. Din gassregulatoren modulen er din spjeldhus, hvor throttle kabler feste og lufttemperatur sensoren er plassert på siden av øvre inntak manifold. De Kjølevæsketemperatursensor releer temperaturen på kjølevæsken til et PCM. Dersom kjølevæsken temp sensor er rapportering motoren er varm hele tiden, vil PCM gi for mager av en blanding og føre til at motoren stopper når den kaldt. Kjølevæske temperatursensor ligger på kjølevæske flens koblet til topplokket.

Interne motorproblemer
p Hvis din Jetta har en rekke miles, du kan være offer for en slitt motor. Som motoren gir et langt liv på tjenesten, vil til slutt friksjon slites ned deler som stempelringer og ventil tetninger. Hvis stempelringer er slitt og komprimeringen er lav i ett eller flere av sylindrene, kan det hende at motoren ikke være i stand til å opprettholde en kald tomgang. Utføre en rask komprimering sjekk på hver sylinder vil bekrefte om dette er ditt problem. På ny motoren din skal ha mellom 145 og 189 PSI per sylinder. Motoren anses slitt og har behov for en gjenoppbygging hvis komprimering er mindre enn 109 PSI eller hvis det er en forskjell på mer enn 44 PSI mellom sylindere. Hvis ventiltetninger er slitt, vil de ikke på riktig måte tetter når den er lukket, og vil tillate ekstra luft inn i forbrenningskammeret. Dette kan også føre til lav kompresjon tall og kalde steiling.
Andre tanker

nevnt ovenfor er de vanligste problemene knyttet til en kald drøye scenario. Det er fortsatt mange andre grunner for en kald stall, som er slitt eller utvist tennplugger. Bortsett fra tennplugger, kan alle deler av tenningssystemet arbeider feilaktig påvirke forbrenning på tomgang eller under belastning. Selv bensin som har blitt forurenset med vann kan føre til at motoren til å stoppe på starte opp og kjøre svak mens du kjører. Legge vann til forbrenningsprosessen årsaker og ufullstendig brenne og får motoren til å gå svært mager. Hvis du er et offer for dårlig gass kan du enten tømme den og fylle med frisk gass, eller håndtere det til neste fylle opp. Du kan alltid prøve å bruke noen variant av tørrgass for å se om det vil bidra til å lette den kalde drøye problem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68808.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer