Min 1996 Chevy S10 Pickup vil ikke starte

S10 Chevy pickup lastebiler deler egenskaper med andre motorvogner. Det er flere ting en gjennomsnittlig person kan gjøre for å diagnostisere problemer som kan være årsaken et redskap for å ikke starte. Disse trinnene er ikke en erstatning for en bilmekaniker, men kan være nyttig i enten å lage en midlertidig løsning eller for å samle inn nødvendig informasjon når du ringer for å få hjelp. Noen av disse trinnene kan kreve noen tidligere erfaring med verktøy og med motorkjøretøyer. Du trenger
natron
klart glitrende brus
tannbørste
startkabler
annet kjøretøy
Vis flere instruksjoner
en

Før du forsøker å starte bilen din, sørg for at clutchen er helt til gulvet, eller at kjøretøyet er out-of-gear. Hvis bilen har automatgir, bør det være i parken. Noen biler har sikkerhetsfunksjoner som ikke vil tillate bilen å starte hvis overføringen ikke er ordentlig koblet ut.
2

Kontroller ut-av-dører temperatur. S-10s liker ikke å starte i kaldt vær. Noen ganger vente til senere på dagen når luften er varmere eller skyve bilen inn i en oppvarmet garasje vil avhjelpe problemet.
3

Vri nøkkelen i tenningen. Lytt for resultatene. En growling lyd betyr at det er liv i bilbatteriet. Hvis det reagerer sterkt, rulle ned vinduet og sjekk for lukt. En sterk gass lukt kan bety at for mye bensin har kommet inn i forgasseren. Dette kan føre til at kjøretøyet ikke skal begynne. Hvis du ikke kjenner gasslukt, pumpe gassen pedal en gang eller to og vri om nøkkelen igjen.
4

Sjekk gassen måle. Er bilen tom for bensin? Har det nylig gått tom for gass, og blitt etterfylt? Hvis ja, noen Chevrolet-modellene har en sensor som må nullstilles etter en bilmekaniker før den kan startes.
5

Prøv på nytt. Gjør tenningen en klikke lyd? I så fall er det en god sjanse for at batteriet er kjørt ned og må lades opp før bilen vil starte. Batteriet kan lades opp med en batterilader eller et sett med startkabler festet til et annet kjøretøy. Les nøye på ladere eller startkabler, eller få hjelp fra noen som har erfaring med dem.
6

Åpne panseret, og se på batteriet. På eldre biler, slik som S10, bør batteriet være lett synlig. To innlegg er på toppen av batteriet og kabler løpe fra innleggene til starteren. Sjekk innleggene og kabler. Er kablene skikkelig festet? Er det korrosjon på innleggene og kabler?
7

Rengjør korroderte kabler og batteri innlegg. Dette kan gjøres enten med natron og litt vann med en stiv børste (en tannbørste fungerer bra) eller ved å helle en klar kullsyreholdig drikke over polene og ved hjelp av en børste eller klut til å rengjøre rester. Etter rengjøring, prøv igjen for å starte bilen.
8

Vri nøkkelen, og lytte til tenningen. Hvis du ikke får noen reaksjon, eller hvis det er en hard sliping slags lyd, er det en god sjanse for at tenningen /starter ikke fungerer som den skal. Hvis dette er tilfelle, på eldre kjøretøy med en standard overføring, kan kjøretøyet være i stand til å starte dersom den er skjøvet ned en skråning. Med bilen i gir, skyver clutch til gulvet før bilen er opp til hastighet. Deretter raskt "pop" eller slipper clutchen, engasjerende overføringen. Dette kan starte bilen.
9

Ring en bergingsbil, og ta bilen til en mekaniker. Hvis ingen av de ovennevnte trinnene er produktiv, har du en mer alvorlig mekanisk problem. Det er på tide å ringe etter hjelp, og la en profesjonell arbeid med å starte din lastebil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66632.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer