Gjør det vondt en stadig åpne Termostat bilen din?

Termostaten kan virke litt overflødig for noen, men det utfører en viktig funksjon i å holde motoren i gang på sitt beste. Og det hjelper å holde deg på ditt beste, også, siden en kald motor betyr kald kjølevæske - og det betyr at ingen varmeapparatet for deg. Termostat Basics

En termostat er egentlig en ventil som åpner og lukker seg selv i henhold til kjølevæske temperatur. Når motoren kommer opp til temperatur, smelter en voks pellet inne i en sylinder i termostaten, ekspanderer og fyller sylinderen og presse opp på et stempel. At stempelet termostat åpnes ventilen, slik at fluid fra motoren til å flyte rundt det og inn i radiatoren. Når motoren er avkjølt, størkner voks og kjølevæske resirkuleres inne i motoren.
Stuck Halvveis Åpen

En termostat ventil som stikker halvveis åpen eller ikke klarer å lukke helt er mer vanlig enn en som holder helt åpne til enhver tid. Ved oppstart, vil kald kjølevæske strømme gjennom termostat ventil og inn i radiator, hvor det vil kjøle mer før du går tilbake til motoren. Kjølevæsken vil til slutt oppnå driftstemperatur, men vil deretter fortsette forbi den og inn overoppheting rekkevidde.
Stakk All the Way Åpen

En termostat ventil stakk alle veien åpen vil føre til at motoren kjører konsekvent under driftstemperatur unntatt under den hardeste bruk. Hvor mye avhenger hovedsakelig på temperaturen på luften utenfor, motoren kan få opp til temperaturen raskt og bo svært nær som på en varm sommerdag, men kan like gjerne kjøre stein-kaldt om vinteren
.
Konsekvenser

Engines kjøre best og mest effektivt når de er veldig varmt. En kald motor vanligvis blir verre drivstofføkonomi, produserer mer skadelige utslipp, og kan føle seg litt ned på strøm, dette gjelder spesielt hvis datamaskinen bruker en mindre enn optimal program ved lave temperaturer. Selv kjører uten termostat i det hele tatt er bedre enn å ha en som ikke åpnes helt, å ha en godt fungerende termostat er bedre enn å ha en som holder åpent, eller ingen i det hele tatt.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68561.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer