Slik feilsøker en Soft Clutch Pedal hvis det sliper når du setter den i gir

Når friksjonsskiven inne i clutch montering på en standard-overføring kjøretøy holder seg til svinghjulet, vil du høre en skrapelyd. Selv om du trå inn clutchpedalen, spinner friksjonsskiven sammen med svinghjul, som gjør overføring tannhjul spin og kamp mot hverandre hver gang du prøver å engasjere seg eller skifte gir. Feilsøking en sliping clutch kan lede deg til et enkelt problem som du kan løse i omtrent en time - eller en mer omfattende prosess som kan ta to eller flere dager å løse. Du trenger
Assistant hjelp
Wrench satt
Kjøretøy service manual
Transmission jack
Ratchet
Long skralle forlengelse
Socket satt
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret på bilen din og be en assistent til å bruke kløtsjpedalen. På samme tid, se trekkstengene - mekanismen som forbinder clutchpedalen for kløtsj montering inne i transmisjonen. Fra motorrommet, vil du se en metall stang som går gjennom brannmuren på førersiden til den ene siden av sendingen. Det vil bevege seg som en assistent presser på kløtsjpedalen. Pass på at det ikke er noe forstyrrer riktig drift av sammenhengen.
2

Kontroller gratis reise på clutchpedalen. For mye gratis reise vil hindre trykkplaten fra helt slippe friksjon plate. Sjekk din bil service manual for mengden av gratis reise trengs i din biltype og prosedyren for å justere pedal, eventuelt med en skiftenøkkel.
3

Sjekk oljen i det hydrauliske clutch system, hvis modellen er utstyrt med det. Dette systemet omfatter en hovedsylinder inne i motorrommet som er koblet til fronten av clutchpedalen og et metall linje som går i en "slave-sylinder" ved siden av transmisjonen. Inspiser for lavt oljenivå på master sylinderen reservoaret, som er en plastflaske på master sylinder. Se etter tegn på en lekker master eller slave sylinder og koble slanger og linjer.
4

Juster hydraulisk clutch utløsermekanismen, hvis modellen er utstyrt med det. Når clutch friksjon plate og andre clutch montering komponentene begynner å bære, frigang øker også. Rådfør kjøretøyet service manual for din modell for å gjøre denne justeringen.
5

Separer overføringen fra motoren ved å løfte bilen og bruke en overføring jack å sikre overføringen. Trekk elektriske kontakter og koble fra noen linkage stenger fra overføring ved hjelp av en skiftenøkkel. Bruk en skralle, lang skralle forlengelse og socket å nå de festeboltene på overføring bjelle boliger når det er nødvendig. Nøye skille overføring ved hjelp av en assistent.
6

Kontroller clutch friksjon plate for renning og olje eller fett forurensning. Friksjonsskiven ligger mellom clutchen trykkplaten og svinghjulet. Trykkplaten bolter til svinghjulet, som er en stor metall-plate med en tannkrans rundt det som er festet til baksiden av motoren. Friksjonen platen er en metallplate med friksjonsbelegg materiale rundt det på begge sider. En dårlig hekkmotor segl eller overføring innspill akseltetning kan tillate olje å lekke og forurense clutch friksjon plate og montering. Skift tetningen og /eller friksjon plate, hvis det er nødvendig.
7

Sjekk for skade på stengeventil og for rust eller skader på rillene på overføring drivakselen der friksjon plate rides på. Erstatte komponenter som nødvendig.
8

Kontroller clutch kaste ut peiling, foran peiling retainer hub og andre clutch montering komponenter for slitasje og skader. Installere nye komponenter, hvis det er nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68095.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer