Hva gjør Front End of 96 Dodge Caravan Shake?

Feilsøking vibrasjoner i en 1996 Dodge Caravan er ikke veldig annerledes enn å gjøre det samme for andre minivans eller front-stasjonen biler av kaliber sin. Dodge enkle front-drive layout betyr at det vil manifestere symptomer som ligner på de av andre biler, og den valgfrie all-wheel-drive systemet ikke endres så mye. Nøkkelen til å finne kilden til vibrasjon er å fokusere mindre på hvor det skjer enn når det skjer. Vibrasjoner på Idle

en vibrasjon på tomgang, i parken, kan bare være en av et par ting. Hvis hele van rister i parken, så oddsen er best at du enten har en sylinder feiltenning - indikert med en "check engine" lys og motor koder P0300 gjennom P0306 - eller en dårlig motor mount. Den Caravan anvender en tverrgående motorkonstruksjon, slik at en dårlig motor montere vil typisk resultere i en frem-og-tilbake vibrasjoner, i motsetning til en side-til-side-vibrasjon. Hvis du føler pulsering i rattet mens du forsøker å slå den, da har du en feil i styringsgruppen rack valving. Vibrasjon i stasjonen med foten på pause indikerer vanligvis enten et vakuum lekkasje eller en feil i dreiemoment omformer eller omformer lock-up mekanisme.
Vibrasjon Under akselerasjon

En vibrasjon som forverres når du akselererer, men er ikke lineær i alvorlighetsgrad å øke hastigheten indikerer enten en feil i drivlinjen - de drivlinjekonstruksjoner eller CV ledd - eller en feiltenning som følge av enten overflødig luft, ikke nok drivstoff eller en feil i tenningssystem som manifesterer bare når det er under stress. Årsaker til drivstoff sult inkluderer en tett dieselfilter og funksjonsfeil drivstoffpumpe, overskuddsluft problemer kan skyldes et vakuum lekkasje, eller en skitten eller funksjonsfeil masse luftstrøm sensor. Hver av disse vil utløse en "lean tilstand" trøbbel kode og "check engine" lys.
Hastighetsavhengig Vibration

Vibrasjon som forverrer lineært med bilens hastighet vanligvis indikerer en slags syklisk vibrasjon: Enkelt sagt betyr det at ett eller flere av hjulene er enten hoppende opp og ned eller wobbling fra side til side. Mistet hjul vekter vil kaste dekk ut av balanse, og en boble i slitebanen vil sprette dekket hver gang det påvirker veien. En suspensjon behov for justering, eller dårlig kontroll arm foringer - gummi-isolatorer - vil tillate hjulene å slingre back-og-tilbake. Det samme gjelder for bøyd, ødelagt eller utslitt styrekomponentene. Dårlige hjullager vil også føre til en vibrasjon som øker med hastighet, men vil også avgi en avslørende beklage eller skrapelyd.
Vibrasjon Under Deceleration

Bad suspensjon justering kan manifestere bilen under nedbremsing, og slitt eller defekt styring endeløkker nesten helt sikkert vil. Dette gjelder spesielt hvis du føle vibrasjon sneglet seg oppover gjennom rattet og inn i armene dine. Warped bremseskiver kan også føre til front-end vibrasjon, men du bør legge merke til en tydelig pulsering i bremsepedalen og sannsynligvis rattet. Det samme er tilfelle om en dårlig ABS-modulator, som kan medføre feil på en slik måte at det fører til trykksvingninger i bremsene. Hvis vibrasjonen føles mer som en rykking grøsser enn en sann vibrasjon, så du kan ha et problem med overføringen, dreiemoment omformer eller omformer lock-up mekanisme.
Vibrasjon Mens Turning

Alignment problemer, slitte foringer, dårlige hjullager og slitte eller ødelagte styrekomponentene kan forverres i intensitet mens du slår den ene eller den andre, men vil trolig vibrere på andre tider også. Hvis vibrasjon skjer bare når du svinger, kan det tyde på den innledende fasen av disse feil, men det kunne like gjerne bety at du har en dårlig ytre CV joint. Ødelagte tenner på din differensial er pinion eller aksel tannhjul vil også føre til vibrasjoner når du svinger, men dette er ganske usannsynlig gitt Caravan relative mangelen på low-end dreiemoment.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68483.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer