Slik feilsøker en manuell girkasse som ikke vil Shift

Automatiske girkasser er mer vanlig i disse dager, men for folk som fortsatt liker den hands-on tilnærming, en manual, eller standard, kan overføring presentere noen problemer. Bilens motor overfører strøm til overføring via en clutch. Sector gafler i overføringen velge hvilket utstyr vil bli tatt i bruk. Selv om det er komponenter for å hindre tannhjul fra sliping eller stikker, mislykkes noen ganger tannhjul trenger å engasjere seg. Hvis dette skjer, er det en rekke ting å se etter før du snakker til en mekaniker. Instruksjoner
en

Sjekk din girolje. Overføring væske smører de bevegelige delene av sendingen din. Du bør sjekke din væske hver 30.000 til 60.000 miles i en manuell girkasse bil. Unnlatelse av å gjøre dette kan føre til overføring væske til å bli forurenset med biter av metall fra lagrene, synchronizers og tannhjul. Dette kan gjøre skiftende vanskelig eller umulig. Fordi sendingene gi noen signaler når deres væske er lav, er det viktig å være konsekvent om å sjekke det. Du kan også trenge å oppgradere til en annen type væske hvis du finner ut at overføring problemer skjer i kaldt vær, eller hvis du bruker en væske ikke opprinnelig anbefalt for bilen din.
2

Lytt for utstyr kranglet og sliping. Sliping tannhjul vil resultere i en rist lyd når du skifter mellom girene. Hvis dette er tilfelle, kan problemet være i dine synchronizers. Sychronizers er plassert mellom de to viktigste drivverk og er ansvarlig for å låse giret i riktig hastighet med motoren. Synkro ringer som samsvarer med bredden og dybden av girene på hovedaksel kan også bli slitt eller bøyd. Når dette skjer, kan det hende at bilen ikke klarer å skifte.
3

Hvis sendingen ikke kan settes i gir når bilen er i gang, men du kan skifte gir med motoren av, problemet kan være med trykkplate eller clutch disk. Din clutch disk bør kontrolleres hver 15.000 miles (eller mindre hvis du deltar i stoppe og gå, bykjøring). Det er ingen måte å finne ut om trykkplate eller clutch disk er dårlig uten å demontere bjelle boliger av overføringen. Hvis du mistenker at enten slitt, er det sannsynligvis best å erstatte dem.
4 p Hvis din clutch engasjerer nær gulvet, eller hvis den beveger seg lett, men ikke tillater deg å skifte, clutchen sammenhengen kan har blitt koblet fra, eller clutch kabelen kan ha knakk. Slitte clutchpedalen foringer vil føre til de samme problemene. Sjekk med mekaniker for å finne ut om du trenger å bytte ut hele clutch montering eller individuelle komponenter av clutch.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67681.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer