Tegn på en Defekt Membran i en Fuel Pump

Mekaniske drivstoffpumper ofte benytter en membran inni dem til å fremme trykkoppbygging i å sende drivstoff til forgasseren, som deretter gir drivstoff til å flyte inn i motorens block.These deler er sjelden sett i mer moderne elektriske pumper, som er avhengig av injektorer for å sende brensel. Når membranen svikter eller blir revet, kan det ha negative effekter på bilens evne til å akselerere, opprettholde hastigheten og selv begynne. En observant sjåfør vil merke treghet i bilen sin og la en mekaniker til å ta en titt på det før saken blir så alvorlig at hele bensinpumpen må skiftes ut. Drivstofflekkasje

Rips eller rifter i mellomgulvet av mekaniske drivstoffpumper føre til drivstofflekkasje. Bassenger av mørk væske kan vises under bilen etter at den har sittet over natten, og sjåføren vil merke forverring drivstofføkonomi og en gapahuk motoren. Lekker drivstoff, spesielt farlig for mekaniske drivstoffpumper, som drivstoff har potensial til å antennes og starte en brann, som kan reise til hvilket som helst punkt på bilen. Vanligvis er et beløp av dryppende drivstoff tegnet av en helt mislykket mellomgulvet.
Steiling og Misfire

En dårlig bensinpumpe membranen kan ikke levere forgasseren med tilstrekkelig drivstoff. Som et resultat, ikke drivstoff-sultet forgasseren ikke har nok drivstoff for å drive motoren for alle kjøreforhold oppgaver. Sjåføren vil merke nøling ved akselerasjon, noe som fører til steiling og feiltenning i noen tilfeller. Drivstofftrykket nødvendig for å levere en forgasser arbeider med en mekanisk bensinpumpe er svært lav (4 til 10 psi, eller pounds per kvadrattomme), så noen tegn på at forgasseren er uten drivstoff er et tegn på en stor rift i mellomgulvet eller annen svikt i bensinpumpen.
Manglende evne til Start

En skadet membranen i en bensinpumpe kan føre til at pumpen slås av. Uten drivstoff press, kan forgasseren ikke levere motoren, og motoren kan ikke starte. Sjåføren vil oppleve en mislykket drivstoffpumpe som manglende evne til motoren for å snu. Motoren sveiv (lyden en motor gjør når den forsøker å starte) vil oppstå og alle elektriske komponenter vil fungere, men motoren vil ikke ha nok drivstoff, eller noe drivstoff i det hele tatt, for å starte oppstart.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63689.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer