Min 2004 F-150 dør når Turning

Din lastebilens motor gjør mye mer enn bare å tillate det å gi gass, det krefter flere hjelpeutstyr systemer som er ansvarlige for å hjelpe deg å slutte å dreie på hjulet, holde batteriet ladet og holde deg kjølig mens gjør det. Steiling mens du slår vanligvis ikke en svikt i motoren selv så mye som en svikt i en av sine mest kraftige hydrauliske systemer. Servostyring Basics

En servostyringen som den som brukes på F-150 er egentlig en hydraulisk pumpe som leverer væske til en to-veis hydraulisk ram. Når du dreier på rattet, skyver motordrevet pumpe væske til et trykk manifold i styringsgruppen ram. Avhengig av hvilken retning du dreier på rattet, vil én av to ventiler åpne, en ruter trykket til venstre side ram - som presser hjulene til høyre - og ett forsyninger press til høyre side ram
.
pumpefunksjon

servostyring pumpen er en positiv-forskyvning enhet, betyr det vil alltid bevege seg samme mengde væske per omdreining uavhengig av pumpe rpm. Det er en god ting når du dreie hjulet, når trykket fra pumpen ruter gjennom disse ventilene og inn i ram. Resten av tiden, resirkulerer at væsken bare gjennom en fjærbelastet bypass ventil i servostyring pumpe som sender den tilbake i reservoaret.
Hydro-Låsing av Pump

p Hvis pumpens bypass-ventil ikke åpnes, eller for å åpne hele veien, en viss mengde av pumpens trykk vil tilbake opp i systemet. Dette presset hydro-låser pumpe, bremse ned eller holde den fra å slå. Du kan høre lyden av væske prøver å jag gjennom den trange bypass åpning - det ofte manifesterer seg som en høyt whoosh eller stønn. Hvis pumpen møter for mye motstand via hydro-låsing, vil servostyring belte motstå veivaksel bevegelse, drøye motoren.
Andre årsaker

avhengig av hvilken motor installert i bilen din, kan det hende at motoren er avhengige av en datastyrt inaktiv luft regulatoren til meter luft inn i motoren på tomgang. Normalt vil maskinen knekke IAC åpne litt mer for å kompensere for den forventede rpm fall når du dreier på rattet, men en tett IAC passasje eller feil servo ventil vil kvele motoren i en stall når hastigheten faller under et visst punkt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68484.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer