Veivaksel posisjon sensor Failure Signs

Tidlige bilmotorer var enkel; add luft, drivstoff og gnist på et bestemt tidspunkt, og du har forbrenningsmotor. Som biler ble mer komplekse og elektronisk styrt, ble flere elektroniske sensorer som trengs for å gjøre dem kjøre riktig uten å slippe ut store eksosutslipp. Veivakselen posisjon sensor er bare ett av disse elektroniske sensorer, og den mislykkes kan produsere fire kjennetegn. Veivaksel Position Sensor Funksjon

veivaksel posisjon sensor måler hastigheten på motoren - rpm - og rotasjonsposisjonen av veivakselen. Deretter releer et signal til bilens maskinen og den justerer injektoren sekvens og tenning timing tilsvarende. Denne sensoren kontrollerer også avfyring av tennspolene, hvis det er aktuelt.

Veivaksel posisjon sensor genererer dette signal via et magnetisk felt skapes mellom veivakselen og sensoren.
Rough Idle and Acceleration
p Hvis veivakselen fungerer ikke på riktig måte, og sender feil informasjon til bilens datamaskin, kan det føre til alvorlig tenning timing avansement eller retardasjon. Dette fører til at gnisten, drivstoff og sylinderslag å miste synkronitet, og dette resulterer i en alvorlig grov tomgang eller hakkete akselerasjon.
Ingen Start-

På noen kjøretøy, har veivakselen posisjon sensor direkte kontroll over avfyring av coil pakker. Produsenter gi denne sensoren et høyt ansvar, som en feil posisjonert veivaksel, i forhold til drivstoff, luft og gnist kan resultere i katastrofal skade på motoren. Av denne grunn, hvis veivaksel posisjon sensor leser feil eller ikke i det hele tatt, vil bilen hverken starte eller kjøre, for å forhindre dette mulig skade.
Dårlig Fuel Economy

Mens veivaksel sensor innvirkning på drivstofføkonomi kan være liten, kan det likevel være merkbar. Når veivaksel sensoren sender sitt signal til datamaskinen, kan det hende at datamaskinen og deretter justere bilens timing. Hvis datamaskinen har til alvorlig fremme eller forsinke tenningen timing på grunn av en unøyaktig veivaksel lesing, kan dette føre til en liten nedgang i drivstofføkonomi.
"Check Engine" Light
< p> Den veivaksel posisjon sensor er en del av bilens utslipp kontrollsystem, og alle post-1996 biler bruker OBD-II-systemet, som utløser en "Check Engine" light når et utslipp komponent svikter.

finne ut om en mislykket veivaksel posisjon sensor utløste bilens "Check Engine" light, bruk en diagnostisk skanner for å vise de lagrede koder på datamaskinen. Hvis skanneren viser en veivaksel posisjon sensor kode, er sjansen den har mislyktes

Husk;. Dette er bare en generell retningslinje, som feil i tillegg til veivaksel posisjon sensor kan forårsake denne koden. Du må utføre en full diagnose å være 100 prosent sikker på at dette er problemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68283.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer