Lukten av gass i en radiator

motorer består av fire grunnleggende væskesystemer, mest utformet for å forbli ute av kontakt med resten. Vann-og olje-strømførende passasjer bør - ideelt sett - er fortsatt helt isolert, gjør sine ting uten innblanding fra hverandre. Luft og drivstoff systemene delta i topplokket, men når du får en crossover av alt annet enn luft og drivstoff da du ser på alvorlige problemer i motoren. En god head-tetningsmasse i kjølevæske kan hjelpe, men forventer større reparasjoner på et tidspunkt i fremtiden. Det grunnleggende problemet

bilens drivstoff og kjøleanlegg er to helt separate enheter, og hvor man går den andre var aldri ment å trå. Bensin kommer bare nær motorens kjølesystem i noen få steder, som kutter ned på mulig antall problemområder. Hovedproblemet her er at gassen går i gjennom luftstrømmen og kjøling er ment å bo i blokk. Siden kjølevæsken er alltid under press, vil en enkel kjølevæske lekkasje i manifold sette vann inn i sylindrene. Så, er problemet langt dypere enn det.
Pressure og Lekkasjer

Bensin, i inntaket bekk, aldri vil komme under nok press for å overvinne det av kjøling din system. Selv svært turboladet og kompressormatet motorer vil ikke nå en femtedel trykket av et kjølesystem. Den eneste gang en brensel-holdig masse som kommer under stort trykk i forbrenningskammeret og i eksos, under og etter forbrenningsprosessen. Dette området også skjer for å falle sammen med en rekke vann-bærer kanaler og pakninger, som alle tilbyr noen grensesnitt mellom varme forbrenningsgasser og vann jakke.
Hva er Busted

Du ser på enten en blåst toppakning eller et hode sprekker i eksos porten eller rundt toppen av motorens forbrenningskammer. Hvis motoren ikke har opplevd massiv overoppheting i den siste tiden, da er du antakelig utsatt for en blåst toppakning. Overoppheting vil også blåse hodet pakninger, men normale temperaturer vil nesten aldri knekke et hode. Konsekvent banke eller pinge og visse tilsetningsstoffer, kan knekke hoder.
Diagnose

Blåst head gaskets tilby en panoply av muligheter for væske system crossovers, særlig der vannet jakken er bekymret. En brent toppakning vil typisk sende kjølevæske inn i forbrenningskammeret mens stempelet beveger seg nedover, helt eller delvis bråkjøling av forbrenning arrangementet og sender en hvit sky av damp fra eksos. Hvis du har avgasser i radiatoren og en sky av grå og hvit røyk kommer fra eksosrøret, så er det sannsynlig en blåst toppakning. Fuel lukt i radiator uten en sky av damp betyr vanligvis et hode sprekker i eller rundt eksos porten, siden dette området er nesten alltid under noen form for press og vil ikke tillate mye - om noen - vann inn i eksosen stream.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68314.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer